Prolećni raspust od 17. do 20. aprila

Postavljeno: 30.03.2020

Prolećni raspust za učenike osnovnih i srednjih škola trajaće četiri, umesto deset dana, odlučilo je Ministarstvo prosvete. Svi učenici će imati pauzu od četiri dana u vreme Vasksa, a na RTS kanalima na kojima se emituje nastava na daljinu, tada će biti emitovani sadržaji iz veronauke

Umesto ranije planiranog raspusta od 13. do 20. aprila za osnovne škole u Srbiji, bez teritorije Vojvodine, nastava na daljinu odvijaće se prema najavljenom rasporedu od 13. do 16. aprila, a za srednje škole 15. i 16. aprila. 

Nastavak pohađanja nastave na daljinu i za osnovne i za srednje škole planiran je od 21. aprila, dok će u periodu od 17. do 20. aprila biti emitovani prigodni edukativni sadržaji u vezi sa praznikom i sadržaji koji su u funkciji kvalitetnog korišćenja slobodnog vremena.

U vanrednom stanju i zbog organizovanja nastave na daljinu, pomerena je i proba male mature koja je, prema školskom kalendaru, bila predviđena za 27. i 28. mart. Prema najavama ministra prosvete, Mladena Šarčevića, onlajn proba male mature biće organizovana nakon Vaskrsa.

Ministar je potvrdio da se štampaju testovi za malu maturu, koja je planirana 17, 18. i 19. juna, uz napomenu da će postojati razumevanje za okolnosti pod kojima se sada uči.

Ostale vesti

back-to-top