Privredna komora poziva privrednike da postave pitanja inspektorima

Postavljeno: 13.10.2020

Privredna komora Srbije, Privredna komora Beograda, poziva privrednike da dostave pitanja povodom Okruglog stola koji će biti posvećen dijalogu privrednika sa inspektorima. Kruševačka Regionalna privedna komora obaveštava privrednike da do 15. oktobra do 16:00 časova mogu poslati svoja pitanja na adresu [email protected]

Okrugli sto će biti organizovan 20. oktobra u prostorijama Privredne komore Beograda i biće snimljen. RPK će potom zainteresovanim privrednicima dostaviti link sa kompletnim snimkom na kome će se naći odgovori na pitanja privrednika iz cele Srbije.

Gošće Okruglog stola su predstavnice Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Jasmina Maričić Vukotić, inspektorka za rad i Katarina Kurčubić, inspektorka za bezbednost i zaštitu na radu. One će na osnovu višegodišnjeg iskustva odgovarati na pitanja privrednika.

U Privrednoj komori napominju da se u neposrednom razgovoru predstavnika Ministarstva sa privrednicima mogu razrešiti mnoge dileme u vezi sa radom od kuće, otkaza Ugovora o radu, umanjenja zarada, visina naknade, prava roditelja koji imaju decu mlađu od 12 godina, prava radnika u samoizolaciji, plaćenog i neplaćenog odsustva, bolovanja i slično.

J.B.

Ostale vesti

back-to-top