Premijera u Kruševačkom pozorištu „Familija, Čin III Scena 14”

Postavljeno: 27.02.2020

Predstava „Familija, Čin III Scena 14”, prema komediji Branislava Nušića “Gospođa ministarka”, u adaptaciji Žanka Tomića i Jovana Ristića i režiji Žanka Tomića, premijerno će biti izvedena u petak (28.februara), sa početkom u 20 časova

Odluka je bila da priđem ovom materijalu isključivo kroz tu scenu koju smo stavili čak i u naslov, zato što se bukvalno radi o toj sceni . Ne znam za takve slučajeve u dramaturgiji, možda ih je bilo, ali ja ne znam.Ta scena ima nekih 15-tak strana, to je nekih 20, 25 minuta predstave, u kojoj se pojavljuju epizodni likovi koji se  samo tada pojave i više nikad. Mnogi bi  tu scenu „štrikovali“ zato što bi dobili kraću predstavu i spasili bi sebe troška za deset angažovanih glumaca. Mislim da je to negde nepravda i odlučio sam da od tih koji su otpisani, nepotrebni, napravim glavne  junake, da ispričamo priču šta se dogodilo sa tom familijom, sa tim likovima koji su uložili veliki nadu u Gospođu ministarku – kazao je reditelj Žanko Tomić, na danas održanoj konfrenciji za novinare u Kruševačkom pozorištu, povodom nove premijere.

Da veruje da je uz pomoć saradnika Žanko Tomić uspeo da napravi dobru predstavu, rekao je Branislav Nedić, upravnik Kruševačkog pozorišta.

– Žanko i ja već godinu, dve,  možda i više razmišljamo o ovome, vrlo je inspirativno bilo i ja verujem originalan pristup rada na jednoj predstavi, zato što je u pitanju komad koji svi znaju a Žanko već dugi niz godina ima tu ideju da uradi baš ovu jednu scenu. Smatrali smo da bi bilo vrlo zanimljivo da je tretiramo kao jednu celinu , kao posebnu predstavu i verujem da je Žanko  uspeo da napravi  predstavu koja će biti gledana, duhovita i koja će oslikavati i vreme danas kao što je oslikavala i nekad i Nušićevo vreme – rekao je Nedić.

Glavne uloge u predstavi „Familija, Čin III Scena 14” igraju Nebojša Vranić (Vasa), Biljana Jocić Savić (Daca), Dragan Marinković (Jova Pop Arsin), Dušan Dule Jovanović (Teča Panta), Jovanka Andrić (Soja), Momčilo Radosavljević (Jakov), Bojan Veljović (Pera Kalenić), Slađana Nestorović Ristić (Savka), Predrag Milenković (Sava), Mateja Vuković (Mile) i Jovana Đorić (ministarkin glas).

Inače, ovo je peta premijera Kruševačkog pozorišta u ovoj sezoni a prva u kalendarskoj godini. Pretpremijera je danas (27. februar).

D.P.

Ostale vesti

back-to-top