Premijera dečije predstave „Pastirica i princeza“

Postavljeno: 18.12.2023

U prepunoj sali Doma kulture Trstenik održana je premijera dečije predstave „Pastirica princeza“, prema tekstu i u režiji Miloša Miloševića Šike, a u izvođenju Dečije scene Trsteničkog pozorišta i Dramskog ateljea KUD „Vuk Karadžić“ iz Grabovca

Predstava je deo projekta iz oblasti kulture koji je finansiran iz Budžeta opštine Trstenik. Iako je komad namenjen najmlađoj publici, veliki broj odraslih gledalaca je pratio ovu zanimljivu predstavu zasnovanu na bajci uz oduševljenje i aplauze.

– Tema predstave je pre svega ljubav. Ljubav, sloga, pomirenje. Okupili smo divnu ekipu dece sa kojom smo radili nekoliko meseci. Ovo im je prvi izlazak na scenu i naša ideja je bila da na premijeru ne zovemo mnogo gledalaca kako im ne bi stvorili tremu, za koju oni još ne znaju. I za nas je iznenađenje ovoliki broj publike. Srećna sam što su svi uživali u predstavi koliko smo i mi pripremajući je. Ovo je još jedna potvrda da je Trstenik rasadnik talenata ne samo u glumi već i u svim drugim vrstama umetnosti. Dalji planovi su da predstavu tek razigramo i da gostujemo i po školama i vrtićima. Ovo je predstava za decu od predškolskog pa do šestog – sedmog razreda, ali mogu je pogledati i stariji zato što imaju šta da nauče – izjavila je upravnica Trsteničkog pozorišta Slađane Radivojević.

Uigrana mlada glumačka ekipa, dobar izbor muzike, fantastični kostimi i scenografija oduševili su mogobrojnu publiku koja ih je nagrađivala aplauzima tokom čitave predstave.

Ž. M.

Ostale vesti

back-to-top