Pregledi u hitnoj pomoći tokom vikenda

Postavljeno: 18.09.2023

Vikend u Službi hitne medicinske pomoći protekao je uz 64 pregleda na terenu i čak 194 u ambulanti. Najveći broj pacijenata zatražio je pomoć zbog temperature i stomačnih tegoba
Pregledi u ambulanti hitne pomoći su uvećani u odnosu na prethodne dane, a ekipe redovno intervenišu, kako na poziv sugrađana, tako i na javnim mestima.

– Na terenu je pomoć pružena pacijentima u najvećem broju slučajeva zbog nezgoda, odnosno padova u svojim domaćinstvima, gde su zadobili povrede kuka, kolena i skočnih zglobova. Osim toga, pozivi su primljeni od hroničnih bolesnika, kao što su kardiomipate (srčani bolesnici) i ljudi koji se leče od opstruktivnih bolesti pluća. U amublanti je zabeležen najveći broj pacijenata sa temperaturom, povraćanjem i dijarejom. Zastupljeni su bili i kardiovaskularni pacijenti, kao i oni sa karcinomima – navodi dr Marija Baltić, načelnica Službe hitne medicinske pomoći.

Lekari savetuju oprez zbog svežih jutara i noći koje donose povećanu vlažnost vazduha i mogu negativno uticati na zdravlje, naročito hroničnih pacijenata.

J. S.

Ostale vesti

back-to-top