Intervencije hitne pomoći za vikend

Postavljeno: 20.11.2023

Prethodna dva dana Služba hitne medicinske pomoći obavila je 150 pregleda u ambulanti i 45 intervencija na terenu. Na javnom mestu intervencija je bila neophodna nakon tuče u kojoj je jedna osoba zadobila lakšu povredu glave, dok su u ambulantu dolazili pretežno hronični pacijenti

Osim tuče nakon koje je pacijent transportovan u urgentni prijem na dalju dijagnostiku, bilo je još tri izlaska na teren zbog osoba u alkoholisanom stanju, među kojima se našlo i maloletno lice. Njemu je nakon ukazane prve pomoći obezbeđena detoksikacija organizma na odeljenju pedijatrije.

Najviše zabeleženih pregleda ambulanti bilo je kod sugrađana koji boluju od neke hronične bolesti, dolazilo je do bolova u predelu grudi, gušenja, poremećaja srčanog ritma i povišenog pritiska, ali i pojačanih bolova kod onkoloških i reumatoloških pacijenata.

Savet lekara: Budući da je sezona slava u jeku jako je važna umerenost u konzumaciji hrane i alkoholnih pića. Osobe koje u organizam unesu bilo koju količinu alkohola ne bi smele da sedaju za volan.

J. S.

Ostale vesti

back-to-top