Poziv privrednicima za učestvovanje na sajmu voća i povrća

Postavljeno: 14.06.2022

Privredna komora Srbije i Razvojna agencija Srbije prvi put organizuju nastup srpskih privrednika, u okviru nacionalnog štanda Srbije, na  međunarodnom sajmu svežeg voća i povrća „Fruit attraction“, koji se održava u Madridu.

Nastup na međunarodnom sajmu, kako je saopšteno iz Razvojne agencije Srbije, omogućava izlagačima da predstave svoje proizvode i plasiraju ih na nova tržišta, kao i da pospeše postojeće i steknu nove poslovne kontakte.

„Fruit attraction“, ” (https://www.ifema.es/en/fruit-attraction) je jedan od vodećih međunarodnih sajmova proizvođača voća i povrća na svetu, koji se svake godine održava u Madridu.  Ove godine okupiće 1.800 izlagača i 90.000 poslovnih ljudi iz 130 zemalja.

-Troškove zakupa prostora i izgradnje štanda snose organizatori, dok izlagači snose troškove participacije za učešće izlagača u troškovima nastupa na sajmu u okviru nacionalnog štanda u iznosu od 2.500,00 evra u dinarskoj protivvrednosti. Izlagači samostalno organizuju i snose troškove puta, smeštaja i transporta eksponata – navedeno je u saopštenju.

Pravo na učešće na sajmu, u okviru nacionalnog štanda, imaju privredna društva i preduzetnici registrovani u Srbiji, koji se bave proizvodnjom svežeg voća i povrća.

Popunjena, potpisana, overena i skenirana prijava kao i skenirano Uverenje Poreske uprave o izmirenju dospelih poreza primaće se do ponedeljka 27. juna,  šalju se elektronskom poštom na e-mail: [email protected]. Original uverenje Poreske uprave, zajedno sa popunjenom, potpisanom i overenom prijavom neophodno je poslati poštom na adresu: Privredna komora Srbije, ul. Resavska 13-15, 11000 Beograd, sa naznakom: Centar za organizaciju sajmova, manifestacija i događaja, za Jovanku Ćalina – Prijava za sajam „Fruit attraction“2022.

U slučaju prijavljivanja većeg broja učesnika prednost u rangiranju će zavisiti od visine ostvarenog izvoza u prethodnoj godini, uspešnosti nastupa na prethodnim sajmovima u organizaciji Agencije ili Komore, postojanja novog dizajnerskog rešenja, novog proizvoda, proizvodnog procesa te vremena podnošenja prijave.

Sajam se održava od 4. do 6. oktobra 2022. godine.

J.B.

 

Ostale vesti

Komentari

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

back-to-top