Živanović brusi formu najmlađih Napretkovih košarkaša

Postavljeno: 15.06.2022

Dobri poznavaoci prilika u Košarkaškom klubu Napredak tvrde da je izbor Dragana Živanovića (42), bivšeg bek šutera prvog tima, za trenera najmlađe selekcije (2009/10. godište), pravo rešenje za lepu budućnost kluba.

Iskustvo mu ne manjka, jer je igrao od 1997. do 2010. godine u prvoj postavi. Dve godine kasnije, dva puta su mu poveravali ulogu šefa struke.

Izdržao sam sve ono što jedan učitelj u košarci izgleda, mora da prođe. Rad sa najmlađima mi u svim elementima godi. U pitanju je talentovana generacija i tvrdim da sam totalno posvećen svakom od njih. Brinem i radujem se svakom uspešnom potezu dečaka. U pravu su svi oni koji tvrde da je sa mlađarijom najbolje raditi – priča Dragan Živanović.

Ovaj, po svemu uzoran sportista, smatra da će uspeti u nameri da, kada za to vreme dođe, prvom timu podari nekoliko velemajstora pod košem.

Smatram da je krajnje odgovorna ovakva politika kluba u stvaranju igrača, koji u budućnosti mogu da obuku dres prve ekipe. Na meni je da ih učim i naučim šta je najbolje u ovoj dopadljivoj igri i kako mogu do tog cilja.Tu sam sa njima na istom zadatku, koji ćemo sigurno ostvariti na zadovoljstvo svih u Napretku i pristalica ovog kluba – besedi Dragan Živanović.

Odnosi u ovoj košarkaškoj družini su kao u najboljoj porodici.To daje za pravo našem sagovorniku i njegovim pulenima da se raduju svakom uspešnom potezu na treningu ili utakmici sa sebi ravnima po godinama.

Lj.Marković

 

Ostale vesti

back-to-top