Potpisan ugovor o koncesiji za Apoteku Kruševac

Postavljeno: 15.05.2020

Ugovor o koncesiji za “Apoteku Kruševac” danas su potpisali gradonačelnica Jasmina Palurović i predstavnice Apotekarske ustanove „ Dr Max“, koja je izabrana za koncesionara. U ime te ustanove ugovor su potpisale zamenica direktora Jadranka Vračaričić i predsednica Upravnog odbora Ustanove Nataša Petronijević. To je saopšteno iz Gradske uprave, nakon potpisivanja na koje mediji nisu bili pozvani

 

Reč je, kako je saopšteno, o javno – privatnom partnerstvu za obavljanje farmaceutske zdravstvene delatnosti na primarnom nivou na teritoriji Rasinskog okruga. Potpisivanju Ugovora prethodila je procedura tokom koje je Skupština najpre donela Odluku o usvajanju koncesionog akta, nakon toga je sproveden postupak za izbor najpovoljnije ponude, a Gradsko veće odlučilo da je to ZUA FARMANEA – Beograd, odnosno Apotekarska ustanova “Dr Max”.

Navedeno je i da je visina koncesione naknade 1,9 miliona evra ( bez PDV ), jednogodišnja koncesiona naknada, koja se plaća tokom 12 godina, iznosi po 80 000 evra tokom ( bez PDV ), a ovdašnja Apoteka Kruševac će morati da promeni naziv u Apotekarska ustanova „ Dr Max“.

Iz Gradske uprave podsećaju da su najbitniji elementi Ugovora ostvarivanje i zaštita javnog interesa u smislu snabdevanja stanovništva lekovima, medicinskim sredstvima, pomagalima i ostalim, bolja nabavka lekova i medinicinskih sredstava na teret obaveznog zdravstvenog osiguranja, proširenje asortimana, prenos tržišnog i operativnog rizika na Koncesionara i drugo.

Ugovor se zaključuje na 15 godina, koncesiona delatnost obavljaće se u 27 objekata u Kruševcu, Brusu, Aleksandrovcu, Trsteniku i Ćićevcu. Predviđeno je da Koncesionar obezbedi najmanje po jedna objekat u svakoj od tih opština i u Kruševcu sa dežurstvom od 24 sata. Biće primljeno najmanje 75 zaposlenih na neodređeno vreme. Nadzor nad realizacijom Ugovora vrši Gradska uprava, a izveštaj o realizaciji se podnosi godišnje Skupštini grada.

J.B. 

Ostale vesti

back-to-top