Počinje 62. Jastrebački marš

Postavljeno: 13.10.2023

Planinarsko sportski klub „Jastrebac“ Kruševac i Planinarski savez Srbije uz pomoć Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije organizuje Republičku planinarsku akciju 62. Jastrebački marš u subotu, 14. oktobra. Okupljanje je u 8 i 30 na planini Jastrebac kod planinarskog doma „Žarko Žarić“, a učesnici će moći da biraju između dve staze

Na Jastrebačkom maršu, prva maršuta je do vrha Bela stene, staza je duga 12km sa oko 780m visinske razlike, druga staza je nešto lakša, duga je 8 kilometara, a planinari će obići vrh Gradac, kao i crkvu Svete Petke. Planinari će u ovaj pohod ići uz pomoć stručnih vodiča Nenada Pavlovića, Ljiljane Radović i Davorina Arsića. Obezbedjeno je prisustvo Gorske službe spasavanja kao i Službe hitne pomoći.

Iz Planinarskog kluba podsećaju da je potrebno poneti opremu odgovarajuću za jednodnevnu akciju i klimatske uslove (kiša,vetar i sl.), porciju i pribor za jelo za jedan obrok koji obezbeđuje organizator.

Organizator obezbeđuje učesničku knjižicu, zahvalnice i pečat akcije i vrhova. Za zainteresovane obezbeđeno je noćenje u planinarskom domu.

Više informacija na: https://pss.rs/ta-62-jastrebacki-mars/tradicionalne-akcije/2023/

M. J.

 

Ostale vesti

back-to-top