Pitali smo za vas: Hoće li Hotel Rubin biti završen do jubileja grada?

Postavljeno: 03.04.2021

Radovi na rekonstrukciji Trga kosovskih junaka u susret 650-om rođendanu Kruševca vidljivo napreduju. Kada će se gradilište oko hotela Rubin, koji čini deo ovog kompleksa, konačno zatvoriti i da li će ograde i skele doćekati i ovaj Vidovdan pitali smo nadležne, ali i predstavnke nove vlasnice. Zvanične potvrde nismo dobili, ali se, čini se, i naši sagovornici tome nadaju

Sa aktuelnom vlasnicom hotela je bilo nekih neformalnih kontakata tim povodom, kaže za KruševacGrad načelnik Gradske uprave Ivan Anđelić, ali bez konkretnih rezultata. On nema zvanične potvrde o tome da će radovi na ovom objektu biti okončani do Vidovdana, ali, kako navodi, prema dokumentaciji koju Gradska uprava ima vidljivo je da su radovi u završnoj fazi.

– Nas pre svega interesuje parterno uređenje i mi radimo sve što možemo do granica njihove parcele, ali ono što je ograđeno ne pripada Gradu – navodi Anđelić.

Ni u Direkciji za urbanizam i izgradnju nemaju informacije o tome kako teku radovi na rekonstrukciji hotela i da li će biti okončani do jubileja. Direkcija, po rečima njenog direktora Vojkana Tutulića, nema nikakve veze sa ovim gradilištem niti ikakve kontakte sa vlasnicom, nisu joj povereni ni poslovi nadzora. Ipak, prema Tutulićevim rečima, “ima pozitivnih pomaka” na ovom gradilištu, te to uliva nadu da će se radovi uskoro okončati.

Enigmu ovog višegodišneg gradilišta u centru grada, donekle je pokušao da razreši advokat Nebojša Perović, koji zastupa vlasnicu hotela Irenu Bošnjaković. On je, naime, nezvanično za KruševacGrad izjavio da je “plan da se hotel Rubin otvori do Vidovdana”, te da se trenutno radi na opremanju hotela nameštajem.

Da li će i prostor ispred hotela koji, kako smo u Direkciji saznali, kupovinom TURO “Župa” u stečaju takođe pripao novom vlasniku, za sada još niko nije mogao da kaže.

Rekonstrukcija hotela Rubin započeta je još 2017. godine, nakon što je u decembru 2015., kao deo turističko ugostiteljskog preduzeća „Župa“ u stečaju, za 160 miliona dinara prodat Ireni Bošnjaković. Tada je najavljeno da će njegova obnova „od podruma do krova” biti okončana za godinu i po dana.

N.B.

Ostale vesti

back-to-top