Paketi pomoći za romske porodice

Postavljeno: 20.01.2021

U okviru akcije koju Crveni krst organizuje u saradnji sa Nemačkom razvojnom agencijom (GIZ), najugroženijim romskim porodicama u naselju „Marko Orlović“ podeljeni su paketi sa osnovnim životnim namirnicama i sredstvima za ličnu higijenu. Do kraja februara biće podeljeno još oko 500 paketa ugroženim porodicama na teritoriji grada Kruševca

Pakete pomoći dobilo je 140 romskim porodica slabijeg materijalnog stanja, a podelili su ih aktivisti Crvenog krsta Kruševac.

Prema rečima Emine Todorović, sekretarke ovdašnjeg Crvenog krsta, ova humanitarna organiazcija u prethodnom peridou organizovala je više akcija pomoći žiteljima ovog naselja.

Od početka pandemije korona virusa podelili smo  420  pakete u naselju Marko Orlović,  a tokom vanrednog stanja obezbeđivali smo i maske, dezinfekciona i sredstva za ličnu higijenu. Pored toga, u ovom naselju nalazi se i jedan od punktova Narodne kuhinje, tako da se svakog dana, sem nedeljom,  ovde podeli i 220 obroka- kazala je Todorović.

Sekretarka Crvenog krsta najvaila je da će do kraja ovog i tokom narednog meseca biti podeljeno još 500 paketa sa osnovnim životnim namirnicama i sredstvima za ličnu higijenu koje će, prema kriterijumima definisanim od strane donatora (GIZ), pored romskih porodica koje žive u substandardnim naseljima, dobiti i osobe sa invaliditetom, samohrani roditelji i materijalno ugrožena lica.

D.P. 

Ostale vesti

back-to-top