Otvara se Svetofor

Postavljeno: 25.02.2021

Market ruskog trgovinskog lanca Svetofor u Kruševcu će biti  otvoren u petak, 26. februara u 11 časova. Market se nalazi u prizemlju hale VMN Krstić na Istočnoj obilaznici oko Kruševca. To će biti prvi market koji taj trgovinski lanac otvara u Srbiji

Prema ranijim informacijama koje je naš portal dobio iz te kompanije potrošačima će biti ponuđeni proizvodi iz Rusije i Belorusije, a na policama će se naći i proizvodi četrdesetak domaćih kompanija.

U Kruševcu će kupci na oko 1.150 kvadrata moći da biraju među oko 1.500 artikala, pretežno prehrambene robe uz koju će biti ponuđeni i posudje, kućna hemija te proizvodi za domaćinstvo.

Taj trgovinski lanac planira otvaranje još jednog marketa u Kruševcu. On će biti u Koševima. 

Inače, “Svetofor” je prve prodavnice koje izgledaju kao magacin otvorio u Rusiji, u gradu Krasnojarsk, 2009. godine. Trenutno ih ima više od dve hiljade u toj zemlji. Nedavno su počeli da izlaze na medjunarodno tržište, prisutni su u zemljama Zajednice nezavisnih država, Baltika, potom u Nemačkoj, Poljskoj, Rumuniji, a planiraju širenje u Grčku, Vijetnam, SAD, Francusku, Spaniju i druge zemlje. U Srbiju je nedavno stigao i njihov sestrinski trgovinski lanac Mere, koji je prvi market otvorio krajem prošle godine u Batajnici. 

J.B. 

Ostale vesti

back-to-top