+381 64 812 51 81
Naslovna » Društvo » Odmor u predsezoni za 59 evra

Odmor u predsezoni za 59 evra

Međunarodni sajam turizma je najveća sajamska manifestacija u Srbiji. Sa 1.153 izlagača iz 55 zemalja sveta veći je i od Sajma knjiga. Veliko interesovanje posetilaca već prvog dana nije slučajno jer su popusti za razne aranžmane i do 45 odsto u odnosu na regularne cene, a postoji i mogućnost odloženog plaćanja, na šest ili više meseci

Ponuda na 15.000 kvadrata sajamskog prostora je više nego bogata. Ima letnjih odmora, kružnih putovanja, izleta, spa-vikenda, boravaka u banjskim lečilištima, seoskog turizma, ekološke hrane i pića. Tu su i gosti iz 55 zemalja, od Brazila, preko Španije, Italije, Grčke, Austrije, Nemačke… do Islanda.

– Hit ponuda za mlade je odmor u predsezoni za 59 evra. U tu cenu ulazi autobuski prevoz, najam apartmana za 10 noći na grčkom ostrvu Evija sa sjajnim plažama i uz termalne izvore. Nudimo i smeštaj u hotelima sa tri zvezdice na istom ostrvu, uz autobuski prevoz, od 24 evra po danu priča Mirko Bauk, direktor jedne od turističkih agencija.

Pojedine agencije potrudile su se da za Sajam obezbede ponudu mnogih „lou kost” hotela sa dve i tri zvezdice u Turskoj i Grčkoj. Tako najam apartmana za 10 dana može da se nađe za 99 evra u Haniotiju, 50 metara od plaže, uz bazene i parkove, a sve sa autobuskim prevozom, ali i uz mogućnost dolaska sopstvenim automobilom. Može da se nađe i velika tura Italije od sedam dana (u kombinaciji autobus – avion): Venecija, Firenca, po dva dana u Rimu i Napulju gde se, uz vodiče, obilaze pored znamenitosti Rima i atrakcije Napulja: Pompeja, Vezuv pa i mondensko ostrvo Kapri, uz povratak u Beograd avionom, za 209 evra.

Ako se naši turisti odluče za letovanje na Krfu, mogu da nađu aranžman koji će im obezbediti devet noćenja na ovom ostrvu, u mestu Dasija, za 199 evra. Odlazak u Antaliju, u hotel sa pet zvezdica i to na petnaestodnevni odmor uz „sve uključeno”, košta 680 evra, a odmor u Kalabriji – Italija, u hotelu sa četiri zvezdice za devet noćenja sa doručkom, može da se nađe po ceni od 420 evra.

Važno je samo da posetioci sajma imaju strpljenja i vremena i da polako obilaze štandove i detaljno pregledaju sve ono što se nudi.

Oni sa dubljim džepom koji ne žele da štede kad je putovanje u pitanju na Sajmu turizma i te kako mogu da nađu svašta. Putovanje na Maldive košta i do tri hiljade evra, a petnaest dana uživanja na Kubi u kombinaciji Havana – Varadero je oko 2.400 evra za dve nedelje.

Radno vreme Sajma danas i sutra je od 10 do 19, a poslednjeg dana do 17 časova. Cena ulaznice je 300 dinara, za grupne posete 200, a parking je 200 dinara po započetom satu.

Namibija i Malezija na sajmu

Namibija i Malezija ove godine se prvi put predstavljaju na Sajmu turizma. Namibija je jedna od najmlađih država, u možda najstarijoj pustinji na svetu, koja se prostire obalom Atlantskog okeana. Eko-turizam je jedan od temelja turističke privrede pa nude ekstremne sportove poput „skaj dajvinga”, surfovanja po dinama i „of roud” vožnje, ali i sportski lov.

Malezija je zemlja kolonijalne istorije, bogate kulturne i geografske raznolikosti, neukroćene prirode, egzotičnih vrsta biljaka i životinja. U turističke atrakcije spadaju nacionalni parkovi, naučnoistraživački centri, kao i mnogobrojne destinacije za ronjenje.

Zajednička punuda Balkana

Kako se istovremeno sa Sajmom turizma održava i 12. Međunarodni sajam opreme za hotelijerstvo i ugostiteljstvo „Horeka”, direktor ove organizacije, profesor Georgi Genov, rekao je da se članice udruženja hotelijera upravo dogovaraju na Sajmu, sa kolegama iz regiona, kako bi objedinili cene i kvalitet za po 20 hotela iz svake zemlje i to ponudili na svetskom nivou, kao zajednički  turistički proizvod regiona. Bilo da gost dolazi iz Kine ili Malezije, imaće jednake uslove, cene i ponudu odmora.

Međunarodni sajam turizma je najveća sajamska manifestacija u Srbiji. Sa 1.153 izlagača iz 55 zemalja sveta veći je i od Sajma knjiga. Veliko interesovanje posetilaca već prvog dana nije slučajno jer su popusti za razne aranžmane i do 45 odsto u odnosu na regularne cene, a postoji i mogućnost odloženog plaćanja, na šest ili više meseci Ponuda na 15.000 kvadrata sajamskog prostora je više nego bogata. Ima letnjih odmora, kružnih putovanja, izleta, spa-vikenda, boravaka u banjskim lečilištima, seoskog turizma, ekološke hrane i pića. Tu su i gosti iz 55 zemalja, od Brazila, preko Španije, Italije, Grčke, Austrije, Nemačke… do Islanda.…

Review Overview

Rejting korisnika Budite prvi !
x

Proveri i

Nove mere Vlade u borbi protiv korona virusa

Zabrana kretanja vikendom od 15 časova, produžena samoizolacija sa 14 na 28 dana , ukinuta šetnja ljubimaca od 20 do ...

Nakon oboljevanja troje radnika od korone “Henkel” uverava: “Sproveli smo sve mere prevencije”

U Kruševcu je do sada za 17 ljudi potvđeno da su oboleli od korona virusa, a medju njima je troje ...

U Kruševcu u toku dezinfekcija stambenih zgrada

Kruševačko Javno komunalno preduzeće, u saradnji sa brojnim volonterima, juče je otpočelo sa dezinfekcijom stambenih zgrada. Akcijom će u narednih ...

MZ Čitluk, na zajedničkom zadatku

Volonteri i aktivisti Mesne zajednice Čitluk, od uvođenja vanrednog stanja u Srbiji, redovno vrše dezinfekciju ulica u tom naseljenom mestu. ...

In memoriam: Preminuo Vladimir Tasić, predsednik kruševačkih socijalista

Danas je iznenada u 66. godini preminuo Vladimir Tasić, dugogodišnji predsednik Gradskog odbora Socijalističke partije Srbije. Tokom svoje političke karijere ...