Odlučeno – predstave na Slobodištu!

Postavljeno: 19.05.2020

Nakon ideje Kruševačkog pozorišta da zbog epidemije korona virusa završni deo sezone odigra pod vedrim nebom, u dogovoru sa Gradskom upravom, odlučeno je da se pradstave izvode na Slobodištu!

Razmatrala se i mogućnost igranja predstava na sceni u Pionirskom parku ili u porti Lazarice, ali je, kako kaže portparolka Kruševačkog pozorišta Svetlana Đurđević, izabrano najbolje rešenje.

– Slobodište je, definitivno, najbolji izbor. Već se procenjuje šta bi sve trebalo uraditi kako bi na toj sceni mogle da se igraju predstave – kaže ona dodajući da će se uskoro znati i repertoar pozorišta na otvorenom.

Plan je da se od 15. juna do 10. jula odigra šest, sedam predstava, a reč je o komadima koje je moguće postaviti na otvorenom.

Ideju da Kruševačko pozorište ponovo zaigra na Slobodištu podržavaju mnogi Kruševljani, a medju njima su i oni koji se sećaju kultnih i grandioznih predstava koje su se tu igrale u zadnjim decenijama prošlog veka. 

To su potvrdile i reakcije čitalaca naše fejsbuk stranice (krusevacgrad). Objava o mogućnosti igranja predstava na Slobodištu dobila je 130 lajkova, više puta je deljena. Čitaoci su komentarisali da su tu nekada nastupale naše velike pozorišne kuće, te da je to najbolji prostor. Mnogi su pitali i zašto je prestajalo, a jedan od čitalaca je napisao da se seća prvog nastupa Mire Stupice, po kiši, na svečanostima na Slobodištu 1967. godine. 

J.B. 

Ostale vesti

back-to-top