+381 64 812 51 81
Naslovna » Kultura » Odlučeno – predstave na Slobodištu!

Odlučeno – predstave na Slobodištu!

Nakon ideje Kruševačkog pozorišta da zbog epidemije korona virusa završni deo sezone odigra pod vedrim nebom, u dogovoru sa Gradskom upravom, odlučeno je da se pradstave izvode na Slobodištu!

Razmatrala se i mogućnost igranja predstava na sceni u Pionirskom parku ili u porti Lazarice, ali je, kako kaže portparolka Kruševačkog pozorišta Svetlana Đurđević, izabrano najbolje rešenje.

– Slobodište je, definitivno, najbolji izbor. Već se procenjuje šta bi sve trebalo uraditi kako bi na toj sceni mogle da se igraju predstave – kaže ona dodajući da će se uskoro znati i repertoar pozorišta na otvorenom.

Plan je da se od 15. juna do 10. jula odigra šest, sedam predstava, a reč je o komadima koje je moguće postaviti na otvorenom.

Ideju da Kruševačko pozorište ponovo zaigra na Slobodištu podržavaju mnogi Kruševljani, a medju njima su i oni koji se sećaju kultnih i grandioznih predstava koje su se tu igrale u zadnjim decenijama prošlog veka. 

To su potvrdile i reakcije čitalaca naše fejsbuk stranice (krusevacgrad). Objava o mogućnosti igranja predstava na Slobodištu dobila je 130 lajkova, više puta je deljena. Čitaoci su komentarisali da su tu nekada nastupale naše velike pozorišne kuće, te da je to najbolji prostor. Mnogi su pitali i zašto je prestajalo, a jedan od čitalaca je napisao da se seća prvog nastupa Mire Stupice, po kiši, na svečanostima na Slobodištu 1967. godine. 

J.B. 

Nakon ideje Kruševačkog pozorišta da zbog epidemije korona virusa završni deo sezone odigra pod vedrim nebom, u dogovoru sa Gradskom upravom, odlučeno je da se pradstave izvode na Slobodištu! Razmatrala se i mogućnost igranja predstava na sceni u Pionirskom parku ili u porti Lazarice, ali je, kako kaže portparolka Kruševačkog pozorišta Svetlana Đurđević, izabrano najbolje rešenje. - Slobodište je, definitivno, najbolji izbor. Već se procenjuje šta bi sve trebalo uraditi kako bi na toj sceni mogle da se igraju predstave – kaže ona dodajući da će se uskoro znati i repertoar pozorišta na otvorenom. Plan je da se od 15.…

Review Overview

Rejting korisnika 4.6 ( 2 glasova)
x

Proveri i

Neslaganja u redovima kruševačkih socijalista, deo članova zatražio hitan sastanak sa predsednikom Dačićem

U javnost je procurelo pismo kojim deo članova gradske organizacije Socijalističke partije u Kruševcu traži  hitan razgovor sa šefom partije ...

Skupština Srbije danas o Predlogu zakona o ministarstvima

Predsednik Narodne skupštine Republike Srbije Ivica Dačić sazvao je prvu sednicu drugog redovnog zasedanja parlamenta, a na dnevnom redu je ...

Zakazano suđenje za ubistvo deteta pri porođaju u Brusu

Suđenje J. Đ. (21), koja je okrivljena za krivično delo ubistvo deteta pri porođaju počinje u Osnovnom sudu u Brusu ...

Digitalno nasilje u emotivnim vezama srednjoškolaca: šta o tome misle nastavnici?

Većina nastavnika smatra da škola treba da se bavi zaštitom učenika od digitalnog seksualnog i rodno zasnovanog nasilja u emotivnim ...

Napredak želi pobedu u derbiju začelja 

U 12. kolu Super lige Srbije, Napredak u nedelju gostuju u Šapcu Mačvi, ekipi na poslednjem mestu sa samo jednom ...