Od ovog vikenda pojačan inspekcijski nadzor

Postavljeno: 21.11.2020

U Kruševcu su tokom prethodna dva dana komunalna milicija i komunalna ispekcija izvršile blizu 150 kontrola poštovanja mera u borbi protiv korona virusa. Nepravilnosti nije bilo, a nadležni najavljuju da će se od danas kontrole vršiti svakog dana, u tri smene

Nakon što su sa izmenama Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti, komunalnoj miliciji i komunalnoj inspekciji data nova ovlašćenja, za samo dva dana izvršene su 142 kontrole poštovanja protivepidemijskih mera, a kontrolisani su ugostiteljski i trgovinski objekti, kladionice, pijace i javni prevoz.

Tom prilikom, kako navode u Gradskoj upravi, nije uočena nijedna nepravilnost, odnosno, sve propisane mere prevencije u borbi protiv korona virusa u kontrolisanim objektima ispoštovane su u potpunosti.

Prema rečima Vesne Anđelić, zamenice načelnika Gradske uprave, od danas će kontrola sprovoditi svakodnevno, u tri smene.

– Nakon stupanja na snagu izmene Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolestim, Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave preko Nacionalne akademije za javnu upravu organizovalo je onlajn obuku za komunalne milicajce i komunalne inspektore koja je trajala 18. do 20. novembra. Nakon završene obuke, krenuće se sa pojačanim inspekcijskim nadzorom- kaže ona, dodajući da će komunalna inspekcija raditi u dve smene, a komunalna milicija u tri.

Inače, u peridou od 2. do 19. novembra , komunalna inspekcija i komunalna milicija izvršile su 371 nadzor , od kojih 24 sa sanitarnom i 10 sa inspekcijom rada.

D.P.

Ostale vesti

back-to-top