Obeležili Dan škole aktivnostima na https://osdm.edu.rs

Postavljeno: 25.05.2020

Iako su okolnosti specifične, nastava se odvija onlajn, u Osnovnoj školi “Dragomir Marković” ni ove godine nije izostalo obeležavanje Dana škole. To je takođe učinjeno onlajn, a đaci i profesori pokazali su da je uz maštu, dobru volju i kreativnost i u ovakvim okolnostima moguće obeležiti Dan škole

Odlučili smo da ove godine, kao što se i nastava odvija od kuće, odnosno onlajn, na isti način obeležimo Dan škole. Različite aktivnosti smo postavljali na naš sajt tokom cele nedelje – kaže direktor OŠ “Dragomir Marković” Saša Jevtić. 

Kao što bi bilo i uživo, đacima se, preko sajta, najpre obratio direktor, a potom su se nizale brojne aktivnosti učenika. Predstavljeni su svetosavski đaci škole, ne samo ovogodišnji već i nekoliko njih koji su ranije pohađali tu školu, a potom nastavili da nižu dobre rezultate tokom srednjeg obrazovanja.

Pred drugarima, ali i svima onima koji posete sajt škole,  predstavljena su dostugnuća najboljih učenika, nadareni za umetmosti su onlajn svirali, recitovali, pevali. Pismom je Dan škole čestitala i unuka Dragomira Markovića, koja živi u Beogradu. 

To je samo deo aktivnosti koje sprovodimo u ovim okolnostima. Naši profesori su tokom onlajn nastave sprovodili različite programe, organizovali časove preko više aplikacija, uključivali goste na časovima preko Zoom aplikacije – napominje Jevtić.

Kao posebno bitnu navodi akciju darivanja koju je škola sprovela povodom svog Dana. Ovoga puta to je bila Bolnica, jer su se  njeni zaposleni našli na najvećem udaru tokom epidemije.

Mi smo preduzetna škola i želimo da pokažemo da smo društveno odgovorni. Osim toga što dajemo dobre đake želimo da, kada obeležavamo Dan škole, pokažemo pažnju prema drugima. Ove godine smo zahvalnicu i simboličan poklon odneli zaposlenima na infektivnom odeljenju Bolnice, dok smo dečijem odeljenju poklonili 40 lektira – napomenuo je Jevtić. 

U toj školi imaju brojne ideje i planoe, od dovodjenja poznatih pesnika i sportista u onlajn predstavljanja do razvijanja vršnjačkog učenja. 

Aktivnosti povodom Dana škole možete videti na sledećem linku: https://osdm.edu.rs

J.B. 

Ostale vesti

back-to-top