„Nutrihem“ zainteresovan za HI „Župa“

Postavljeno: 14.01.2016

Након разговора са турским компанијама, министар одбране Братислав Гашић и градоначелник Драги Несторовић, одржали су састанак са британским инвеститором „Нутрихем“, који је такође заинтересован за куповину ХИ „Жупа“.

Компанија „Нутрихем“ заузима водеће место у свету у продаји сулфата, пестицида и ксантата, са извозом у преко 70 земаља. Током 2014. реализовали су чак 10% светске потрошње бакар сулфата. Уговор о пословно – техничкој сарадњи потписан између ове компаније и ХИ „Жупа“, обезбедио је интензивнију производњу плавог камена, а у обртна средства и неопходне инвестиције уложена су знатна средства.

С обзиром на обострано успешну сарадњу, „Нутрихем“ је заинтересован за куповину „Жупе“ и у разговорима са стечајном управницом договорено је да се активности наставе у следећим правцима:

До 5. фебруара неопходно је да се изврши процена целокупне вредности имовине ХИ „Жупа“ која ће се продати у целини, а посредством Агенције за приватизацију, продају треба извршити до 5. марта. У том случају, рок за уплату средстава је 15. март.

Уколико се реализује куповина, планови „Нутрихема“ који се односе на пословање за период до 2019. би обухватили улагања у ремонт постојеће, модернизацију и набавку нове опреме по ЕУ стандардима, повећање извоза  и пораст броја запослених, као и потенцијално проширење погона у складу са освајањем нове производње.

Састанку је рисуствовала и стечајни управник ХИ „Жупа“ Соња Веселиновић.

Hi_Zupa1

Izvor: krusevac.rs

Ostale vesti

back-to-top