Novi sportski objekat – Otvara se stadion FK Jedinstva 1936

Postavljeno: 26.06.2022

Oko sto trideset miliona dinara uloženo je u izgradnju novog mini stadiona, koji će biti dom Fudbalskog kluba Jednistvo 1936, ali i najmlađih atletičara, jer ima atletsku stazu te je planiran za održavanje takmičenja mlađih kategorija u tom sportu. Svečano će biti otvoren u 27. juna, u 11 časova, u susret Danu grada, Vidovdanu.

Stadion je napravljen u novoformiranom naselju Aerodrom, a Grad Kruševac je finansirao izgradnju uz pomoć donatora.

Sama izgradnja stadiona odvijala se u tri faze, a ukupna vrednost investice je oko sto trideset miliona dinara. Fudbalski savez Srbije je donirao veštačku travu, što je koštalo oko 30 miliona dinara, a Ministarstvo omladine i sporta atletsku stazu čija je vrednost trinaest miliona dinara.  Reflektori, semafor, svlačionice i stolice na tribinama su takođe donacije.  Ima kapacitet od 876 mesta, odnosno stolica za sedenje – naveo je za KruševacGrad pomoćnik gradonačelnice za omladinu i sport, Vladimir Petrović.

Stadion će otvoriti  gradonačelnica Kruševca Jasmina Palurović, ministar omladine i sporta Vanja Udovičić i generalni sekretar Fudbalskog saveza Srbije Jovan Šurbatović.

J.B.

 

Ostale vesti

back-to-top