Novi dom za porodicu Dogandžić Kosić

Postavljeno: 24.11.2015

U novu montažnu  kuću u kruševačkom naselju Bare, tročlana porodici Dogandžić Kosić uselila se prošle nedelje. Donacija vredna oko 20 hiljada evra poklon je članova gradskog odbora te stranke

Nakon nedavno emitovanog priloga na televiziji o teškom životu porodice Dogandžić Kosić, članovi mesnog odbora SNS Lazarica pokrenuli su inicijativu da se ovoj socijalno ugroženoj porodici obezbedi nov krov nad glavom.

Sa početkom radova na izgradnji nove kuće na mestu gde se nalazila ona u kojoj su godinama živele u nehumanim uslovima, Mileva, Zorica i Milena privremeno su smeštene u Dom za decu Jefimija, odnosno, Gerontološki centar u kome  je u tom periodu bila zbrinuta osamdesetjednogodišnja Mileva, najstarija članica ove porodice koja je godinama nepokretna i čija su mesečna primanja od 8.000 dinara, ujedno i jedini prihod koji ova porodica ima.

U svoj novi dom, montažnu kuću od 50-tak kvadrata, sa kompletnim pokućstvom i ogrevom obezbeđenim za ovu zimu, uselile su se pre prvih hladnijih dana. Pored donatora, predstavnika Grada i ministra odbrane, prve radosne trenutke  porodica Dogančić Kosić podelila je i sa brojnim komšijama koje su se tog dana okupile pred vratima njihovog novog doma.

Najsrećnija je bila dvanestogodišnja Marina,učenica šestog razreda koja je konačno dobila svoju sobu u kojoj će moći nesmetano da uči i druži se sa svojim vršnjacima. Lap top, poklon premijera Srbije Aleksandra Vučića, Marini je uručio ministar odbrane Bratislav Gašić koji joj je i sam, za odličan uspeh u školi, poklonio mobilni telefon.

Da smo u proteklih 15 godina izgubili komšijsku solidarnost i želju da nekome pomognemo, te da u Srbiji i Kruševcu postoji mnogo porodica koje teško žive, kazao je  Gašić nakon što je ovoj porodici uručio ključeve od nove kuće.

On je naglasio da su za izgradnju ove kuće sredstva obezbedili članovi SNS, te da će ta stranka nastaviti da pomaže socijalno ugroženim porodicama širom Srbije.

Najavio je da će SNS početkom ovog meseca uručiti ključeve novog stana porodici iz Majdanpeka, te da je u planu da se u narednom periodu pomogne i jednoj porodici iz Loznice koja teško živi.

D.P.

Ostale vesti

back-to-top