Novak Đoković pomaže obnovu vrtića u Stopanji

Postavljeno: 13.08.2020

Fondacija Novaka Đokovića i opština Trstenik zajedno rekonstruišu obdanište u Stopanji, a kako je predočeno danas prilikom početka radova na objektu u kome će biti mesta za 75 mališana, u projekat je uloženo 24 miliona dinara. Donacija Fondacije iznosi 12 miliona dinara.

Marko Kovačević, projektni menadžer u Fondaciji Novak Đoković, istakao je da je osnovna želja Fondacije da ovom donacijom omogući da što veći broj dece u ovoj lokalnoj zajednici stekne uslove za predškolsko obrazovanje. Dodaje da čak 657 malašana koji žive na teritoriji opštine Trstenik, na žalost, nema mogućnost da pohađa vrtić

Zato u ovoj lokalnoj zajednici postoji velika potreba za proširenjem kapaciteta predškolske ustanove- napominje Marko Kovačević, projektni menadžer Fondacije.- Ukupna kvadratura novog objekta iznosiće približno 280 kvadratnih metara, tako da će rekonstrukcija ovog vrtića omogućiti da 75 mališana boravi i odrasta u najboljim uslovima. Do sada je Fondacija Novak Đoković rekonstruisala ili izgradila 45 vrtića i na taj način pomogla više od 22.000 dece, a ujedno je i sprovela obuke za blizu 1.600 vaspitača i učitelja u Srbiji. Cilj nam je da najmlađima pružimo idealne uslove za rast i razvoj i da na prvom mestu imaju podsticajno okruženje za učenje.

Donacija fondacije biće utrošena tako što će se 10 miliona dinara nameniti izvođenju neophodnih radova, dok će dva miliona dinara biti upotrebljeno za opremanje novog vrtića. Pored rekonstrukcije, u planu je i proširenje zgrade sa dodatne tri radne prostorije.

Izgradnjom ovog objekta poboljšavaju se uslovi za kvalitetan rani razvoj i odrastanje dece kao i doprinos ostvarivanju naše težnje da izjednačimo uslove odrastanja i učenja na našoj teritoriji, a naročito u sredinama koje imaju problem sa demografijom– ističe Aleksandar Ćirić,predsednik opštine Trstenik.

Želimo da izrazimo zahvalnost i ponos, zbog svega što su Novak i Jelena Đoković i Fondacija učinili za našu državu, i što će u narednom periodu učiniti za Opštinu Trstenik, a nama će to biti dodatni motiv da nastavimo ulaganja naročito u stvaranje boljih uslova za najmlađe generacije.

Direktorka Predškolske ustanove „Biseri“ Marina Petrović istakla je važnost ove saradnje koja će olakšati život kako mališanima, tako i njihovim roditeljima.

Zahvaljujući zajedničkoj saradnji PU „Biseri“, opštine Trstenik i Fondacije Novak Đoković došlo se do ideje o uvođenju celodnevnog boravka u vrtiću, čime će se znatno olakšati život ljudima iz tog područja, a njima i njihovoj deci će svakodnevica biti lepša – kaže direktorka Marina Petrović.

I.R.

Ostale vesti

back-to-top