„Naš parking – naša bezbednost“

Postavljeno: 13.06.2024

Grad Kruševac i Kancelarija za mlade pri Gradskoj upravi, raspisali su Likovni konkurs za decu PU „Nata Veljković“ i za učenike od prvog do četvrtog razreda osnovnih škola sa teritorije grada. Tema je bila „Naš parking – naša bezbednost“, a nagrađeni radovi biće iskorišćeni za „emotivne table“, kao deo vertikalne saobraćajne signalizacije na kritičnim lokacijama u gradu. Za nagrađene mališane danas je priređen prijem u Mozaik sali.

Krovni dokument na osnovu koga je raspisan konkurs je Lokalni akcioni plan za decu Grada Kruševca, čiji je jedan od opštih ciljeva unapređenje kulturnog života dece i aktivnosti usmerene na to. U konkretnom slučaju, radi se o promociji bezbednosti dece i mladih pored škola i vrtića.

Posebna zahvalnost se duguje i roditeljima koji su takođe dali doprinos u kreiranju maštovitih ideja svoje dece. Njihova uključenost govori o tome da su prepoznali važnost i cilj realizacije ovog konkursa, sa slikovitim i emotivnim porukama koje će se naći na parking tablama u gradu.

Na konkursu nije bilo prvog, drugog i trećeg mesta, već je žiri odabrao 18 najboljih – 10 radova predškolaca i 8 radova učenika mlađih razreda, istakao je gradonačelnik Ivan Manojlović.

Za svu nagrađenu decu obezbeđeni su prigodni pokloni koje su pripremili Grad Kruševac, Kancelarija za mlade i Savet za bezbednost saobraćaja.

Prijemu su prisustvovale i predsednica Skupštine dr Dragana Barišić, pomoćnice gradonačelnika Snežana Aleksić i Nevena Plavšić, direktorka PU „Nata Veljković“ Vesna Živković, i u ime Kancelarije za mlade Aleksandra Parezanović.

O.M.

Foto: krusevac.gov.rs

Ostale vesti

back-to-top