Naprednjaci u obraćanju medijima sumirali godinu

Postavljeno: 26.12.2018

Na kraju 2018. godine kruševački Odbor Srpske napredne stranke saopštio da su zahvaljujući podršci državnih institucija i napore lokalne samouprave brojni privrednici izabrali Kruševac za ulaganje, da se broj nezaposlenih smanjuje te da se poboljšavaju uslovi za život kako u gradu tako i u selu. Najavili su značajne investicije u Novoj godini

Rekavši da su vratili grad na stabilne noge te da je mnogo truda i zalaganja uloženo u stvaranje povoljne poslovne klime, što je dovelo do privlačenje domaćih i stranih investitora i otvaranja novih radnih mesta  Nenad Andrić, predsednik kruševačkog odbora Srpske napredne stranke obratio se medijima na završnoj ovogodišnjoj stranačkoj konferenciji.

– Zahvaljujući napornom radu i podršci koja postoji od strane predsednika Aleksandra Vučića i Vlade i zahvaljujući našem sugrađaninu Bratislavu Gašiću, otvorena je fabrika „Kromberg i [ubert“, „Lidl“ je otvorio svoje prodajno mesto, „Henkel“ je otvorio novu „Somat“ fabriku, „Tatra“ je preuzela „14. oktobar“, „Trajal“ je rešio svoj status usvajanjem UPPR-a, a „NEPI“ krenuo sa izgradnjom svog trgovinskog objekta – naveo je Andrić.

Podsetio je da se sprovode različite mere za smanjenje broja nezaposlenih te da se radi na izjednačavanju uslova života u gradskom i seoskom području. Napomenuo je da je u 2018. godini rekonstruisano i izgrađeno više od 100 kilometara lokalnih, gradskih i seoskih puteva i ulica te više kružnih tokova.

Očekivanja su, dodao je, da će narednih godina porasti interesovanje za studiranje na jednom od tri studijska programa, za sada prvog državnog fakulteta u Kruševcu, a plan je da Kruševac postane univerzitetski grad.

Osvrnuo se i na radove koji su, posle četiri decenije od poslednjeg istraživanja, sprovedeni u Lazarevom gradu i dodao da Kruševac zahvaljujući bogatoj istorijskoj tradiciji i uz pomoć sajmova, festivala i promocija iz godine u godinu obogaćuje turističku ponudu i sve više privlači domaće i strane turiste.

Andrić je kazao i da se Srpska napredna stranka potrudila te da je uslela u tome da žene zauzmu pođednako važnu ulogu u političkom i javnom životu, podsetivši da je u Kruševcu danas veliki broj žena na važnim rukovodećim funkcijama.

Iako je, kako je kazao puno urađeno, još mnogo toga čeka.

– Za sledeću godinu predviđen je rekordni budžet, koji grad u svojoj modernoj istoriji nije imao. Skoro 32 odsto sredstava opredeljeno je za investicije i ulaganja, a značajne sume su izdvojene i za realizaciju programa iz obrazovanja, kulture, sporta i omladine  – kazao je on.

Napomenuo je da će 2019. biti godina jubileja važnih za naš grad. U njoj će, osim obeležavanja 630. godina od Kosovskog boja, 130. godina rada „Trajala“ biti obeležena i 35-ogodišnjica od izgradnje Fabrike za preradu pijaće vode u Majdevu.

Andrić se sugrađanima zahvalio na ukazanom poverenju i poželeo im srećnu Novu godinu.

– Dragi, Kruševljani, bez vaše pomoći ne bismo uspeli da ostvarimo sve pomenute rezultate i da budemo mnogo bliži ostvarenju naše parole, a to je da za Kruševac ništa nije dovoljno dobro ako nije najbolje. Pozivam još jednom sve Kruševljane da se aktivno uključe u rešavanje problema kako bi zajedničkim snagama doprineli nastavku razvoja grada. Svima čestitam predstojeće Novogodišnje i Božićne praznike, da nam svima predstojeća 2019. godina donese zdravlje, sreću i puno uspeha – poručio je Andrić.

A.V.

Ostale vesti

back-to-top