Nagradni literarni konkurs Centra za stručno usavršavanje Kruševac

Postavljeno: 22.09.2022

Centar za stručno usavršavanje Kruševac je, u saradnji sa Podružnicom Društva za srpski jezik i književnost Rasinskog okruga, raspisao literarni konkurs za učenike osnovnih i srednjih škola. Prijava traje do petka, 23. septembra, a konkurs podrazumeva dve kategorije, jednu u kojoj mogu učestvovati učenici starijih razreda osnovnih škola i drugu koja je predviđena učenicima srednjih škola.

Teme za učenike osnovnih škola (od petog do osmog razreda):

1. U njihovim patikama

2. Plemenitost i humanost ne poznaju granice

3. Put je dug, a zemlja tvrda

Teme za učenike srednjih škola:

1.  Život spakovan u izbegličkom rancu

2. Ljubav čuvam u fotografijama

3. Ima seoba. Smrti nema!

Radove u proznoj ili poetskoj formi, ne duže od dve strane teksta, možete slati na mejl Centra za stručno usavršavanje: [email protected] do 23. septembra 2022. Najbolji radovi iz obe kategorije biće nagrađeni na svečanoj dodeli, stoga je pri slanju važno dostaviti sledeće podatke: ime i prezime, razred, odeljenje, ime i prezime nastavnika-mentora i naziv škole.

Konkurs je deo aktivnosti projekta ,,U njihovim patikama“, koji se realizuje pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvete i ima za cilj podizanje svesti o položaju migranata, izbeglica i svih ostalih ljudi koji su primorani da napuste svoju zemlju i dom.

Ostale vesti

back-to-top