Na besplatne radionice, izabrane anketom, mladi idu u septembru

Postavljeno: 23.06.2021

Mladi Kruševljani najveće interesovanje iskazali su za radionice fotografije, slikanja i izrade murala te za radionice prevazilaženja treme i javnog nastupa, pokazuju rezultati ankete Kancelarije za mlade grada Kruševca, urađene sa ciljem da se na osnovu toga ponude određene besplatne radionice

Rezultati onlajn ankete, u kojoj je učestvovalo 356 mladih uzrasta od 15 do 30 godina, predstavljeni su na drugoj sednici Saveta za mlade grada Kruševca.

– Možemo biti ponosni jer je veliki broj mladih Kruševljana učestvovao u anketi i dao svoje mišljenje o tome šta je ono što je njima potrebno. Ono što je mladima bilo najinteresantnije jeste sfera umetnoti, poput radionica izrade fotografije i murala kao i sfera digitalnog marketinga i programiranja. Radionice su rezultat njihovih želja, a mi se kao Grad uvek trudimo da mladima pružimo sve ono što im je potrebno – kazao je predsednik Saveta za mlade Aleksandar Jovanović.

Odabrane radionice biće održane u okviru Programa neformalnog obrazovanja, a u ime Grada sprovešće ih lokalna Kancelarija za mlade. Za realizaciju radionica Grad je izdvojio pola miliona dinara, a planirano je da sve radionice budu održane u septembru.

Pored toga, na sednici Saveta za mlade razmatran je predlog o nagrađivanju volontera koji su pomagali tokom pandemije.

– Želimo da sve mlade ljude koji su pomogli društvu u pandemiji korona virusa na neki način nagradimo. Videćemo da li će to biti besplatne ulaznice za bazen, pozorište ili biblioteku, da im se na taj način zahvalimo za sve što su učinili. Njihov doprinos je bio veliki i mi kao društvo teško da možemo da se odužimo njima kao i svima ostalima koji su dali svoj doprinos tokom pandemije – istakao je Aleksandar Jovanović.

Ostale tačke koje su razmatrane na današnjoj sednici tiču se programa za mlade u kulturi.

– Ove godine slavimo veliki jubilej, 650 godina od osnivanja Kruševca, tako da ćemo u neke programe koji se sprovode do kraja godine uključiti mlade kako bi oni mogli da daju svoj doprinos – napomenuo je on.

D. M.

Ostale vesti

back-to-top