MUP: Pojačana kontrola vozača na alkohol i droge

Postavljeno: 19.06.2024

Pripadnici saobraćajne policije Ministarstva unutrašnjih poslova od 17. do 23. juna 2024. godine sprovode međunarodnu akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje prekršaja upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola i psihoaktivnih supstanci.

Ova akcija se istovremeno sprovodi u 31 evropskoj zemlji članici organizacije ROADPOL (mreža saobraćajnih policija Evrope).

U petak, 21. juna, širom Evrope biće realizovan tzv. „Alcohol and Drugs Marathon“ kada će u kontroli saobraćaja neprekidno biti angažovani svi raspoloživi alkometri, kao i uređaji za kontrolu prisustva psihoaktivnih supstanci u organizmu.

Kruševačka Saobraćajna policija je, u proteklih pet meseci ove godine, isključila iz saobraćaja 462 vozača zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola i 83 vozača zbog upravljanja vozilom pod dejstvom psihoaktivnih supstanci. Takođe, 124 vozača zatečena su da upravljaju vozilom sa više od 1,20 promila alkohola u organizmu.

S obzirom na to da predstoji veći broj muzičkih festivala na kojima se očekuje prisustvo više desetina hiljada posetilaca, Ministarstvo unutrašnjih poslova apeluje na građane da ne upravljaju vozilom ukoliko su konzumirali alkohol ili psihoaktivne supstance i da odgovornim ponašanjem doprinesu očuvanju bezbednosti saobraćaja na putevima.

M.J.

 

Ostale vesti

back-to-top