Mladi na kursu fotografije: Način da izraze kreativnost

Postavljeno: 24.11.2022

Radionica fotografije, koju ove jeseni organizuje Kancelarija za mlade, zainteresovala je mlade da svoje slobodno vreme posvete interaktivnom neformalnom obrazovanju.

Jedna od polaznica kursa je Katarina Dragonjić, koja je fotoaparat kupila od svoje prve zarade. Nema očekivanja, jer kako kaže, ona mogu očarati i razočarati, želi da vidi šta je čeka, te što se nje tiče, ne postoji granica koju radionica i radioničar treba da dosegnu.

– Bavim se fotografijom još od detinjstva i to je jedna od mojih prvih ljubavi. Volim fotografiju, bavim se time, a volim i montažu. Ovo je druga godina kako se prijavljujem za radionice Kancelarije za mlade. Prošle godine sam takođe bila na radionici fotografije, zainteresovalo me je, pa sam nastavila da pohađam ove časove – kaže ova gimnazijalka.

Dvadesetogodišnji Đorđe Anđelković smatra da postoji mogućnost da se fotografijom bavi u budućnosti:

– Upisao sam se da bih naučio o fotografiji, da znam kako da slikam i da sređujem slike.

Nakon završetka svih radionica, planiran je završni događaj i izložba svih radova.

– Pošto sam saznao da ima i izložba, želim da ta izložba ima dobar proizvod od tih mladih umetnika, mladih ljudi, da se njihov glas tako čuje. Nadam se da ću moći da utičem na njih. Na ovim časovima im pomažem sa fotografskim tehnikama, ne tako što će da znaju formule, nego tako što će moći da više utiču na snimanje fotografije. Da mogu sa tim na kraju da manipulišu, bolje tako nego da softver to radi umesto njih. Ovo je moja prva radionica. Radio sam s ljudima jedan na jedan, posebno s mlađima – rekao je radioničar Goran Ristić.

J.A.

Ostale vesti

back-to-top