Miloš Nenezić – privrednik godine

Postavljeno: 08.01.2016

Na tradicionalnom Božićnom doručku koji nekoliko godina unazad organizuje Regionalna privredna komora u Kruševcu, za najuspešnije privredne kolektive u 2015-toj proglašeni su kruševački Jugoprevoz, privredno društvo Voće produkt Iz Brusa, Namenska industrija Prve Petoletke, Fudbalski klub Napredak i preduzeću Kolarević iz Pojata, a Miloš Nenezić je, prema oceni Regionalne privredne komore, najuspešniji privrednik u 2015-toj godini i za to mu je uručena povelja i zlatna poluga. Šriznanja dobotnicima uručio je predsednik RPK Predrag Vukićević

Miloš Nenezić, diplomirani ekonomista i, kako je navedeno prilikom dodele privrednih priznanja na Božićnom doručku, priznati lider menadžer u Rasinskom okrugu, ali i u zemlji i svetu, trenutno obavlja tri odgovorne funkcije: direktor je Trajal korporacije, potpredsednik Unije poslodavaca Srbije i predsednik Skupštine Privredne komore Srbije.

RPKD

Predrag Vukićević predsednik RPK Kruševac

“Zahvaljujući menadžerskim sposobnostima Miloša Nenezića Trajal korporacija je vraćena u grupu izvoznih lidera na širem području regiona. Kao osoba koja konstantno radi na svom ličnom i profesionalnom razvoju, Nenezić treba da posluži kao primer drugim privrednicima”, rečeno je još u obrazloženju ove nagrade.

Jugoprevoz je nagradu, koju čine povelja i zlatnik Regionalne privredne komore, dobio za doprinos lokalnoj zajednici i društveno odgovorno ponašanje. Uz napomenu da nakon uspešno sprovedene privatizacije u kojoj je konzorcijum radnika postao novi vlasnik, preduzeće uspešno posluje i investira u budućnost, u obrazloženju nagrade navedeno je i da građani Kruševca imaju najbolji i najjeftiniji prevoz u centralnoj Srbiji, a da je od isplate poslednje rate Agenciji za privatizaciju u Jugoprevozu investirano u više od 60 novih autobusa.

Voće produkt je titulu najboljeg u 2015-toj zaslužio za podsticaj razvoju voćarstva. Ovo privredno društvo se otkupom, preradom, zamrzavanjem i izvozom voća i šumskih plodova bavi od 1994. Godine. Pogone za otkup i preradu ima u opštinama Brus i Aleksandrovac, primenjuje najvažnije evropske i svetske standarde u proizvodnji hrane, a ima i sopstvene zasade na kojima se bavi organskom proizvodnjom malina i višanja. U organskoj proizvodnji sarađuje i sa više od 1000 kooperanata i, posle Vino Župe, predstavlja drugog po veličini izvoznika iz Rasinskog okruga.

RPKD1Petoletka, odnosno PPT Namenska kao njen izdvojeni deo, nagradu je dobila za razvoj u sistemu namenske industrije. Prisutna je u svim vidovima vojske i može se pohvaliti visokim izvoznim rezultatima. Prema najnovijim podacima PPT Namenska nalazi se u prvih deset kompanija u Rasinskom okrugu po učešću u spoljnotrgovinskoj razmeni.

Nagrada za kvalitet proizvoda pripala je kompaniji Kolarević, jer, kako je obrazloženo, iza njenog poslovanja stoji uspešan rad dug 14 godina, oko 200 zaposlenih i proizvodnja visokokvalitetnog nameštaja koji se u potpunosti plasira na inostranom tržištu, pre svega u zemljama Evropske unije.

Fudbalski klub Napredak, koji ove godine slavi 70 godina postojanja, priznanje je dobio za doprinos u razvoju omladine i sporta. FK Napredak promoviše vaspitnu i obrazovnu ulogu sporta, fer plej, razumevanje, toleranciju i odgovornost.

Božićni doručak u Reginalnoj privrednoj komori okupio je privrednike i predstavnike lokalnih samouprava iz Rasinskog okruga, a kao gost prisustvovala mu je i delegacija Lipecka, pobratimskog grada u Rusiji, predvođena predsednikom tamošnje privredne komore, Anatolijem Golcovim. Njemu je je predsednik RPK Kruševac, Predrag Vukićević, uručio specijalno priznanje.

Vukićević je poželeo napredak, blagostRPKD4anje i uspeh svim učesnicima i izrazio nadu da ćemo u budućem periodu češće imati priliku da nazdravljamo novootvorenim pogonima, novim radnim mestima i kvalitetnijem životu u Rasinskom okrugu.

Priznanja najuspešnijima imaju za cilj da motivišu sve privredne subjekte sa teritorije Rasinskog okruga da se bore i da doprinesu privrednom razvoju našeg kraja – naglasio je Vukićević.

Specijalno priznanje uručeno je i episkopu Kruševačke eparhije, Davidu Peroviću koji je i otvorio ovaj, prvi privredni skup u novoj godini. On je rekao je da Regionalna privredna komora danas mnogo više znači nego u vreme kada je nastajala, da je u nju “založena najbolja energija da se napreduje, da se plodovi rađaju”, te da su ti plodovi već krenuli.

O 2015-toj godini i očekivanjima u 2016-toj govorio je načelnik Rasinskog okruga, Branislav Vesić. On je ocenio da je pred nama teška ali po svemu sudeći uspešna poslovna godina i zahvalio Privrednoj komori na, kako je rekao, ambicioznom i vrednom radu koji se ogleda u činjenici da je Komora privrednicima uvek bila na raspolaganju.

Prisutnima se u ime lokalne samouprave obratila zamenica gradonačelnika, Jasmina Palurović koja je svima poželela ličnu sreću i poslovnu saradnju, te uspešnu i prosperitetnu godinu.

Paluriovićka je dodala i da se nada da će se u ovoj godini videti rezultatu saradnje u svim oblastima života. Zahvalila se na nedavnom gostoprimstvu predstavnicima Lipecke oblasti i poželela im prijatan boravak u Kruševcu.

RPKD2RPKD3

RPKD6RPKD5RPKD7

RPKD8RPKD9

RPKD10RPKD12

 

Ostale vesti

back-to-top