+381 64 812 51 81
Naslovna » Ekonomija » Miloš Nenezić – privrednik godine

Miloš Nenezić – privrednik godine

Na tradicionalnom Božićnom doručku koji nekoliko godina unazad organizuje Regionalna privredna komora u Kruševcu, za najuspešnije privredne kolektive u 2015-toj proglašeni su kruševački Jugoprevoz, privredno društvo Voće produkt Iz Brusa, Namenska industrija Prve Petoletke, Fudbalski klub Napredak i preduzeću Kolarević iz Pojata, a Miloš Nenezić je, prema oceni Regionalne privredne komore, najuspešniji privrednik u 2015-toj godini i za to mu je uručena povelja i zlatna poluga. Šriznanja dobotnicima uručio je predsednik RPK Predrag Vukićević

Miloš Nenezić, diplomirani ekonomista i, kako je navedeno prilikom dodele privrednih priznanja na Božićnom doručku, priznati lider menadžer u Rasinskom okrugu, ali i u zemlji i svetu, trenutno obavlja tri odgovorne funkcije: direktor je Trajal korporacije, potpredsednik Unije poslodavaca Srbije i predsednik Skupštine Privredne komore Srbije.

RPKD

Predrag Vukićević predsednik RPK Kruševac

“Zahvaljujući menadžerskim sposobnostima Miloša Nenezića Trajal korporacija je vraćena u grupu izvoznih lidera na širem području regiona. Kao osoba koja konstantno radi na svom ličnom i profesionalnom razvoju, Nenezić treba da posluži kao primer drugim privrednicima”, rečeno je još u obrazloženju ove nagrade.

Jugoprevoz je nagradu, koju čine povelja i zlatnik Regionalne privredne komore, dobio za doprinos lokalnoj zajednici i društveno odgovorno ponašanje. Uz napomenu da nakon uspešno sprovedene privatizacije u kojoj je konzorcijum radnika postao novi vlasnik, preduzeće uspešno posluje i investira u budućnost, u obrazloženju nagrade navedeno je i da građani Kruševca imaju najbolji i najjeftiniji prevoz u centralnoj Srbiji, a da je od isplate poslednje rate Agenciji za privatizaciju u Jugoprevozu investirano u više od 60 novih autobusa.

Voće produkt je titulu najboljeg u 2015-toj zaslužio za podsticaj razvoju voćarstva. Ovo privredno društvo se otkupom, preradom, zamrzavanjem i izvozom voća i šumskih plodova bavi od 1994. Godine. Pogone za otkup i preradu ima u opštinama Brus i Aleksandrovac, primenjuje najvažnije evropske i svetske standarde u proizvodnji hrane, a ima i sopstvene zasade na kojima se bavi organskom proizvodnjom malina i višanja. U organskoj proizvodnji sarađuje i sa više od 1000 kooperanata i, posle Vino Župe, predstavlja drugog po veličini izvoznika iz Rasinskog okruga.

RPKD1Petoletka, odnosno PPT Namenska kao njen izdvojeni deo, nagradu je dobila za razvoj u sistemu namenske industrije. Prisutna je u svim vidovima vojske i može se pohvaliti visokim izvoznim rezultatima. Prema najnovijim podacima PPT Namenska nalazi se u prvih deset kompanija u Rasinskom okrugu po učešću u spoljnotrgovinskoj razmeni.

Nagrada za kvalitet proizvoda pripala je kompaniji Kolarević, jer, kako je obrazloženo, iza njenog poslovanja stoji uspešan rad dug 14 godina, oko 200 zaposlenih i proizvodnja visokokvalitetnog nameštaja koji se u potpunosti plasira na inostranom tržištu, pre svega u zemljama Evropske unije.

Fudbalski klub Napredak, koji ove godine slavi 70 godina postojanja, priznanje je dobio za doprinos u razvoju omladine i sporta. FK Napredak promoviše vaspitnu i obrazovnu ulogu sporta, fer plej, razumevanje, toleranciju i odgovornost.

Božićni doručak u Reginalnoj privrednoj komori okupio je privrednike i predstavnike lokalnih samouprava iz Rasinskog okruga, a kao gost prisustvovala mu je i delegacija Lipecka, pobratimskog grada u Rusiji, predvođena predsednikom tamošnje privredne komore, Anatolijem Golcovim. Njemu je je predsednik RPK Kruševac, Predrag Vukićević, uručio specijalno priznanje.

Vukićević je poželeo napredak, blagostRPKD4anje i uspeh svim učesnicima i izrazio nadu da ćemo u budućem periodu češće imati priliku da nazdravljamo novootvorenim pogonima, novim radnim mestima i kvalitetnijem životu u Rasinskom okrugu.

Priznanja najuspešnijima imaju za cilj da motivišu sve privredne subjekte sa teritorije Rasinskog okruga da se bore i da doprinesu privrednom razvoju našeg kraja – naglasio je Vukićević.

Specijalno priznanje uručeno je i episkopu Kruševačke eparhije, Davidu Peroviću koji je i otvorio ovaj, prvi privredni skup u novoj godini. On je rekao je da Regionalna privredna komora danas mnogo više znači nego u vreme kada je nastajala, da je u nju “založena najbolja energija da se napreduje, da se plodovi rađaju”, te da su ti plodovi već krenuli.

O 2015-toj godini i očekivanjima u 2016-toj govorio je načelnik Rasinskog okruga, Branislav Vesić. On je ocenio da je pred nama teška ali po svemu sudeći uspešna poslovna godina i zahvalio Privrednoj komori na, kako je rekao, ambicioznom i vrednom radu koji se ogleda u činjenici da je Komora privrednicima uvek bila na raspolaganju.

Prisutnima se u ime lokalne samouprave obratila zamenica gradonačelnika, Jasmina Palurović koja je svima poželela ličnu sreću i poslovnu saradnju, te uspešnu i prosperitetnu godinu.

Paluriovićka je dodala i da se nada da će se u ovoj godini videti rezultatu saradnje u svim oblastima života. Zahvalila se na nedavnom gostoprimstvu predstavnicima Lipecke oblasti i poželela im prijatan boravak u Kruševcu.

RPKD2RPKD3

RPKD6RPKD5RPKD7

RPKD8RPKD9

RPKD10RPKD12

 

Na tradicionalnom Božićnom doručku koji nekoliko godina unazad organizuje Regionalna privredna komora u Kruševcu, za najuspešnije privredne kolektive u 2015-toj proglašeni su kruševački Jugoprevoz, privredno društvo Voće produkt Iz Brusa, Namenska industrija Prve Petoletke, Fudbalski klub Napredak i preduzeću Kolarević iz Pojata, a Miloš Nenezić je, prema oceni Regionalne privredne komore, najuspešniji privrednik u 2015-toj godini i za to mu je uručena povelja i zlatna poluga. Šriznanja dobotnicima uručio je predsednik RPK Predrag Vukićević Miloš Nenezić, diplomirani ekonomista i, kako je navedeno prilikom dodele privrednih priznanja na Božićnom doručku, priznati lider menadžer u Rasinskom okrugu, ali i u zemlji i svetu, trenutno obavlja tri odgovorne funkcije: direktor je…

Review Overview

Rejting korisnika 1.89 ( 7 glasova)
x

Proveri i

Voda iz gradskog vodovoda može se koristiti za piće

Prema zvaničnom saopštenju Zavoda za javno zdravlje, voda  u sistemu kruševačkog  Vodovoda je zdravstveno ispravna i može se koristiti za ...

Obeležen Dan ABH službe Vojske Srbije

Pripadnici 246.bataqona ABHO i Centra ABHO,  u kasarni “Car Lazar”,  danas su  obeležili  Dan ABH službe Vojske Srbije. Nakon svečanosti, ...

Odbornici na današnjoj skupštini usvojili odluku o izvršenju budžeta za prvih šest meseci

Izvršenje budžeta u prvih šest meseci  pokazuje kontinuitet dobrog planiranja, rekao je Dragi Nestorović, gradonačelnik Kruševca, obrazlažući odluku. Ukupno planirani ...

U školama skraćeni časovi, ispred Školske uprave Kruševac protest

Prosvetni radnici iz Kruševca, članovi Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije, okupili su se danas na protestu ispred Školske uprave. Protest ...

Prvog dana škole – skraćeni časovi i protest

Časovi će prvog septembra, prema najavi Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije (USPRS), biti skraćeni na 30 minuta. Istog dana će ...