+381 64 812 51 81
Naslovna » Ekonomija » Miloš Nenezić – privrednik godine

Miloš Nenezić – privrednik godine

Na tradicionalnom Božićnom doručku koji nekoliko godina unazad organizuje Regionalna privredna komora u Kruševcu, za najuspešnije privredne kolektive u 2015-toj proglašeni su kruševački Jugoprevoz, privredno društvo Voće produkt Iz Brusa, Namenska industrija Prve Petoletke, Fudbalski klub Napredak i preduzeću Kolarević iz Pojata, a Miloš Nenezić je, prema oceni Regionalne privredne komore, najuspešniji privrednik u 2015-toj godini i za to mu je uručena povelja i zlatna poluga. Šriznanja dobotnicima uručio je predsednik RPK Predrag Vukićević

Miloš Nenezić, diplomirani ekonomista i, kako je navedeno prilikom dodele privrednih priznanja na Božićnom doručku, priznati lider menadžer u Rasinskom okrugu, ali i u zemlji i svetu, trenutno obavlja tri odgovorne funkcije: direktor je Trajal korporacije, potpredsednik Unije poslodavaca Srbije i predsednik Skupštine Privredne komore Srbije.

RPKD

Predrag Vukićević predsednik RPK Kruševac

“Zahvaljujući menadžerskim sposobnostima Miloša Nenezića Trajal korporacija je vraćena u grupu izvoznih lidera na širem području regiona. Kao osoba koja konstantno radi na svom ličnom i profesionalnom razvoju, Nenezić treba da posluži kao primer drugim privrednicima”, rečeno je još u obrazloženju ove nagrade.

Jugoprevoz je nagradu, koju čine povelja i zlatnik Regionalne privredne komore, dobio za doprinos lokalnoj zajednici i društveno odgovorno ponašanje. Uz napomenu da nakon uspešno sprovedene privatizacije u kojoj je konzorcijum radnika postao novi vlasnik, preduzeće uspešno posluje i investira u budućnost, u obrazloženju nagrade navedeno je i da građani Kruševca imaju najbolji i najjeftiniji prevoz u centralnoj Srbiji, a da je od isplate poslednje rate Agenciji za privatizaciju u Jugoprevozu investirano u više od 60 novih autobusa.

Voće produkt je titulu najboljeg u 2015-toj zaslužio za podsticaj razvoju voćarstva. Ovo privredno društvo se otkupom, preradom, zamrzavanjem i izvozom voća i šumskih plodova bavi od 1994. Godine. Pogone za otkup i preradu ima u opštinama Brus i Aleksandrovac, primenjuje najvažnije evropske i svetske standarde u proizvodnji hrane, a ima i sopstvene zasade na kojima se bavi organskom proizvodnjom malina i višanja. U organskoj proizvodnji sarađuje i sa više od 1000 kooperanata i, posle Vino Župe, predstavlja drugog po veličini izvoznika iz Rasinskog okruga.

RPKD1Petoletka, odnosno PPT Namenska kao njen izdvojeni deo, nagradu je dobila za razvoj u sistemu namenske industrije. Prisutna je u svim vidovima vojske i može se pohvaliti visokim izvoznim rezultatima. Prema najnovijim podacima PPT Namenska nalazi se u prvih deset kompanija u Rasinskom okrugu po učešću u spoljnotrgovinskoj razmeni.

Nagrada za kvalitet proizvoda pripala je kompaniji Kolarević, jer, kako je obrazloženo, iza njenog poslovanja stoji uspešan rad dug 14 godina, oko 200 zaposlenih i proizvodnja visokokvalitetnog nameštaja koji se u potpunosti plasira na inostranom tržištu, pre svega u zemljama Evropske unije.

Fudbalski klub Napredak, koji ove godine slavi 70 godina postojanja, priznanje je dobio za doprinos u razvoju omladine i sporta. FK Napredak promoviše vaspitnu i obrazovnu ulogu sporta, fer plej, razumevanje, toleranciju i odgovornost.

Božićni doručak u Reginalnoj privrednoj komori okupio je privrednike i predstavnike lokalnih samouprava iz Rasinskog okruga, a kao gost prisustvovala mu je i delegacija Lipecka, pobratimskog grada u Rusiji, predvođena predsednikom tamošnje privredne komore, Anatolijem Golcovim. Njemu je je predsednik RPK Kruševac, Predrag Vukićević, uručio specijalno priznanje.

Vukićević je poželeo napredak, blagostRPKD4anje i uspeh svim učesnicima i izrazio nadu da ćemo u budućem periodu češće imati priliku da nazdravljamo novootvorenim pogonima, novim radnim mestima i kvalitetnijem životu u Rasinskom okrugu.

Priznanja najuspešnijima imaju za cilj da motivišu sve privredne subjekte sa teritorije Rasinskog okruga da se bore i da doprinesu privrednom razvoju našeg kraja – naglasio je Vukićević.

Specijalno priznanje uručeno je i episkopu Kruševačke eparhije, Davidu Peroviću koji je i otvorio ovaj, prvi privredni skup u novoj godini. On je rekao je da Regionalna privredna komora danas mnogo više znači nego u vreme kada je nastajala, da je u nju “založena najbolja energija da se napreduje, da se plodovi rađaju”, te da su ti plodovi već krenuli.

O 2015-toj godini i očekivanjima u 2016-toj govorio je načelnik Rasinskog okruga, Branislav Vesić. On je ocenio da je pred nama teška ali po svemu sudeći uspešna poslovna godina i zahvalio Privrednoj komori na, kako je rekao, ambicioznom i vrednom radu koji se ogleda u činjenici da je Komora privrednicima uvek bila na raspolaganju.

Prisutnima se u ime lokalne samouprave obratila zamenica gradonačelnika, Jasmina Palurović koja je svima poželela ličnu sreću i poslovnu saradnju, te uspešnu i prosperitetnu godinu.

Paluriovićka je dodala i da se nada da će se u ovoj godini videti rezultatu saradnje u svim oblastima života. Zahvalila se na nedavnom gostoprimstvu predstavnicima Lipecke oblasti i poželela im prijatan boravak u Kruševcu.

RPKD2RPKD3

RPKD6RPKD5RPKD7

RPKD8RPKD9

RPKD10RPKD12

 

Na tradicionalnom Božićnom doručku koji nekoliko godina unazad organizuje Regionalna privredna komora u Kruševcu, za najuspešnije privredne kolektive u 2015-toj proglašeni su kruševački Jugoprevoz, privredno društvo Voće produkt Iz Brusa, Namenska industrija Prve Petoletke, Fudbalski klub Napredak i preduzeću Kolarević iz Pojata, a Miloš Nenezić je, prema oceni Regionalne privredne komore, najuspešniji privrednik u 2015-toj godini i za to mu je uručena povelja i zlatna poluga. Šriznanja dobotnicima uručio je predsednik RPK Predrag Vukićević Miloš Nenezić, diplomirani ekonomista i, kako je navedeno prilikom dodele privrednih priznanja na Božićnom doručku, priznati lider menadžer u Rasinskom okrugu, ali i u zemlji i svetu, trenutno obavlja tri odgovorne funkcije: direktor je…

Review Overview

Rejting korisnika 1.89 ( 7 glasova)
x

Proveri i

Skupština Grada o izvršenju budžeta, koncesiji za Apoteku, odlukama o partnerstvu za osvetljenje i održavanje puteva

Odbornicni Skupštine Grada usvojili su na današnjem zasedanju Izveštaj o šestomesečnom izvršenju budžeta, prema kome su prihodi ostvareni sa skoro ...

Besplatni preventivni pregledi u nedelju na šest lokacija 

Akcija besplatnih preventivnih pregleda pod nazivom „Dan otvorenih vrata zdravstvenih ustanova Srbije“, petnaesta po redu, biće nastvaljena u nedelju (22. ...

Iz Gradske toplane najavljuju – spremni za novu grejnu sezonu

Ovih dana završava se remont i drugog gasnog kotla, a do 20. oktobra će biti u funkciji i jedan od ...

Stranka slobode i pravde protiv izgradnje dino parka nedaleko od Slobodišta

Povodom početka izgradnje dino parka nedaleko od memorijalnog kompleksa Slobodište, na parceli uz Vatrogasni dom, reagovao je kruševački Odbor stranke ...

Privrednici kroz projekat do besplatnog sajta

Da više od polovine novoosnovanih privrednih subjekata u Rasinskom okrugu nema sajt te da bi više od devedest odsto njih ...