Milenko Mihajlović – Nakon tri decenije „vladanja“ već tri godine uživa u penziji

Postavljeno: 03.05.2021

Već skoro tri godine uživa u penzionerskim danima. Upravo su njegove godine starosti bile presudne da se u oktobru 2018. godine, nakon skoro tri decenije predsedavanja ovdašnjim Samostalnim sindikatom, povuče sa tog mesta.

Milenko Mihajlović povremeno svrati do kolega na četvrtom spratu Doma sindikata, gde smo ga pred prvomajske praznike i zatekli. Kaže da je uvek spreman nekim savetom da pomogne. U bifeu Poslovnog centra redovno pije kafu sa dugogodišnjim prijateljima i poznanicima

Potvrđuje da mu penzionerski dani prijaju te da nije baš uvek bilo lako „raditi sa narodom“.

– Iz socijalnog dela prešao sam u politički, a reč je o lokalnoj, seoskoj politici. Aktivan sam u mesnoj zajednici u Šancu, tamo gde živim. Osim toga redovno dolazim u grad, da se vidim sa prijateljima. U kući sam postao „dežurni krivac“, odnosno dežurni nabavljač. Vreme takođe provodim sa unucima. Unuk trenira košarku, pa ga pratim na utakmicama, kojih trenutno zbog korone nema – opisuje

Mihajlović ukratko svoje dane.
Sećajući se vremena u kome je vodio sindikat kaže da je bilo drugačije, teže nego sada.

– Bilo je tada mnogo štrajkova, bo sam i ranjen prilikom jednog odlaska na ratište, kada smo nosili pomoć za vojnike. Ovo sada su mirnija vremena. Tada su se radna mesta zatvarala, a sada se otvaraju – priča on.

Kroz osmeh podseća da su ga mnogi, zbog činjenice da je sindikatom „vladao“ u sedam mandata i skoro trideset godina, zvali Tito. Treba napomenuti da je, međutim, Mihajlović na svim izborima imao makar po jednog protivkandidata. Podseća i da je tokom svog predsednikovanja čitav „fudbalski tim predsednika opština i gradonačelnika Kruševca“ ispratio sa vlasti, a da je njega u penziju ispratila prva gradonačelnica.

– Volim to u šali tako da kažem, svima bude simpatično, a istinito je – priča on dodajući da je sa svim igračima iz tog „fudbalskog tima“ dobro sarađivao, ali da se najbolje razumeo sa Miletom Mihajlovićem, Bratislavom Gašićem i pokojnim Dragijem Nestorovićem.

J.B.

Ostale vesti

back-to-top