Meštani “Ujedinjenih nacija” traže umanjenje računa za grejanje i izgradnju kotlarnice

Postavljeno: 04.02.2019

Nezadovoljni ovogodišnjom grejnom sezonom, oko 700 građana  naselja “Ujedinjene nacije” potpisalo je peticiju za umanjenje svih računa do kraja grejne sezone, kao i za izgradnju kotlarnice u tom naselju

Potpise u 13 stambenih zajednica prikupili su  upravnici tih zgrada, a peticija je prošle nedelje prosleđena gradonačelnici Jasmini Palurović, Gradskoj Toplani i direktoru BIA Bratislavu Gašiću  jer, kako su objasnili, smatraju da kao predstavnik vladajuće stranke i nekadašnji gradonačelnik Kruševca, ima veliki uticaj u ovom gradu.

Na sastanku koji je u prostorijama Mesne zajednice “Ujedinjene nacije” održan povodom potpisivanja peticije, razgovaralo se o aktuelnom problemu sa grejanjem, gde su upravnici stambenih zajednica kazali da problema sa grejanjem u ovom naselju ima godinama unazad, a da je ova grejna sezone najgora od svih do sada.

Prema rečima upravnika zgrada, samo u januaru ove godine bilo je deset kvarova na kotlovima s tim da je , prema tvrdnjama meštana naselja, u ostalim danima grejanje bilo izuzetno loše.

Iz tih razloga, kako su objasnili , meštani traže da im se za 30 odsto umanje svi računi do kraja grejne sezone, te da se u cilju uspostavljanja normalnog sistema grejanja u tom naselju izgradi kotlarnica.

Na sastanku u mesnoj zajednici moglo se čuti i to da sve veći broj stanara razmatra mogućnost da se isključi sa sistema centralnog grejanja, a  prema tvrdnjama upravnika stambenih zajednica , deo stanara je to već učinio pre početka ove grejne sezone. U pojedinim zgradama, sa sistema centralnog grejanja  odjavilo se i do sedam korisnika.

Ostale vesti

Komentari

 1. savesna građanka kaže:

  Isto bi trebalo da urade stanari u svim naseljima gde ima problema sa grejanjem zbog curenja kotlova. A onda da se svi ti potpisi proslede resornom ministarstvu. Istovremeno da se napiše i kolektivna tužba jer je to izgleda jedini način da građani ostvare svoja prava.

 2. Snezana kaže:

  Nena ugrozena gradjanka

 3. MILUN MILOVANOVIC kaže:

  Predlog je bio da se pismo posalje i resornom ministru,da se trazi umanjenje 30 posto na nivou cele godine jer se grejanje placa i leti.Takodje u pismo je trebalo da stoji da ce mo se za zastitu svojih prava obratiti i sudu cak smo i advokata angazovali.Ali na zadnjem sastanku koji smo odrzali volsebno su se pojavili neki novi upravnici zgrada clanovi SNS pa cak je bio prisutan i predsednik mesne zajednice UN i sve je razvodnjeno i nakaradno uradjeno.Umesto resornom ministru pismo je upuceni direktoru BIE Gasicu a od pretnje sudom nema ni pomena.Ovo pisem da znaju VLASNICI STANOVA KAKO IH ZASTUPAJU POJEDINI NJIHOVI UPRAVNICI. jA SAM UPRAVNIK ZGRADE hILANDARSKA 7

  1. jedna od milion kaže:

   Znači, imate one kojima je hladno i žele da se izbore za svoja prava i one druge koje greje ljubav prema Srpskoj naprednoj stranci i ne treba im grejanje.

   1. milun milovanovic kaže:

    Bas tako.Nisam u komentaru sve napiso .Ti novopridosli SNS upravnici su predlagali jos da ne napadamo direktora Azdejkovica jer je to jedan vrstan strucnjak i da nije njega ,grejanja ne bi ni bilo i td..Da ne treba da se savadjamo sa Toplanom jer to je jedna velika institucija…U jednom trenutku ja sam ih pitao jer ste vi ovde dosli kao predstavnici stanara vasih zgrada koji zive u hladnim stanovima ili ste ovde dosli da zastupate interese toplane.pa kako su majstori najbolji na svetu – rade po 24 casa dnevno…a o hladnim stanovima smo najmanje zborili tog dana.Na stranu sto smo na svim predhodnim sastancima kao i na tom uvek uredno pozivali predstavnike lokalnih televizija,dopisnistva RTS i eto na zadnjem sastanku nas udostojila novinaraka Grada kojoj se posebno zahvaljujemo na hrabrosti

5 thoughts on “Meštani “Ujedinjenih nacija” traže umanjenje računa za grejanje i izgradnju kotlarnice

Comments are closed.

back-to-top