Lutkarska radionica za najmlađe na Trgu glumaca

Postavljeno: 09.07.2021

Brojni mališani danas su imali priliku da u okviru lutkarske radionice, koju je organizovao Kulturni centar Kruševac, zajedno sa glumcem Cvetinom Aničićem nauče kako da naprave marionete od papira koje se obično koriste u lutkarskim predstavama

Radionici su prisustvovala deca iz najmlađe i srednje grupe škole govora i glume kruševačkog Kulturnog centra kao i nekoliko mališana koji su se odazvali pozivu Kulturnog centra za učešće u lutkarskoj radionici.

– Pravili smo lutke od papira za predstavu, bilo nam je jako lepo i zabavno – rekla je sedmogodišnja Iskra.

– Moja učiteljica Lidija me je pozvala da zajedno sa jednim čikom pravimo lutke za lutkarsku predstavu, lepo smo se proveli, bilo je zanimljivo i zabavno – objasnio nam je devetogodišnji Nikola Stričević.

Glumac koji je vodio radionicu, Cvetin Aničić, dolazi iz Kulturno obrazovnog centra Šid i ceo svoj život igra predstave i drži radionice za decu.

– Marioneta je inače najkomplikovanija lutka na koncima. Mi smo danas pravili jednostavniju lutku koju mališani mogu da naprave i kod kuće i da se sa njom igraju – rekao je Aničić.

Lutkarskom radionicom i predstavom za decu o zdravoj hrani i pravilnom načinu ishrane „Vitamini zdravi fini“, koja je održana na istom mestu dan ranije, Kulturni centar Kruševac zvanično je otpočeo manifestaciju „Kulturno leto“ i programe namenjene najmlađim sugrađanima.

– Ovom predstavom i radionicom započeli smo razmenu programa sa Kulturno obrazovnim centrom Šid, oni su bili kod nas, a mi ćemo biti njihovi gosti sa našom pozorišnom studijom i našim kreativnim radionicama – kazala je Slađana Obradović iz Kulturnog centra Kruševac.

Inače, Kulturni centar Kruševac će večeras od 19 sati izvesti svoju predstavu „Pozorišni bonton“ u novootvorenom zabavnom parku „Šarengrad“.

D. M.

Ostale vesti

back-to-top