Lazarević na klupi, Pavlović u timu Trajala

Postavljeno: 15.07.2020

Na današnjoj konferenciji za novinare predstavljeni su novi šef stručnog štaba Goran Lazarević i Predrag Pavlović, koji predstavlja značajno igračko pojačanje

Sportski direktor Kluba Milan Gašić rekao je da nije bilo teško dogovoriti se sa Goranom Lazarevićem da se vrati u Klub u kome je već ostvario dobre rezultate, pa se nada uspešnom nastavku saradnje. Rekao je i kako mu je drago što je Predrag Pavlović odlučio da igračku karijeru završi u svom gradu, dodajući kako Trajal godinama teži da u klubu ima što više igrača upravo iz Kruševca. 

Što se pripremnog perioda tiče, ako okolnosti dozvole, Trajal će odigrati nekoliko pripremnih utakmica, uglavnom sa prvoligaškim ekipama, zaključno sa Dubočicom iz Leskovca. Odustali smo od priprema u Makedoniji s obzirom na to kakvo je tamo epidemiološko stanje, ali verovatno i od odlaska u Brzeće, tako da će se raditi u Kruševcu, naravno uz poštovanje svih instrukcija koje epidemiološka situacija bude podrazumevala – rekao je Gašić

Goran Lazarević, koji je sa uspehom vodio tim u sezoni 2018/19. godine, rekao je da se vratio u klub gde mu je bilo dobro, koji želi da napreduje i teži višim ciljevima. Novi šef stručnog štaba je rekao da su pred Trajalom još veći izazovi, s obzirom da je Liga proširena i da će je u novoj sezoni napustiti veći broj ekipa.

Naš cilj je da budemo stabilni, da budemo među ekipama koje će rezultatski i bodovno moći da budu bezbrižne u nastupajućoj sezoni. Cilj je, svakako, i da opet težimo i nekoj lepoj, atraktivnoj i takmičarskoj igri i da razvijemo što više mladih igrača. Naravno, očekujemo i još pojačanja, pored Predraga Pavlovića, s obzirom da je prelazni rok dug – kaže Lazarević.

Predrag Pavlović je rekao da mu je zadovoljstvo što se posle 10 godina vraća u Kruševac i da smatra važnim što se u Trajalu mladim fudbalerima pruža šansa da, uz podršku starijih kolega, stasaju u kvalitetne igrače:

– Godinama unazad Trajal forsira našu decu, iz Kruševca, tako da se nadam da ću i ja moći da pomognem mladim i talentovanim igračima da stasaju i postignu fudbalsku afirmaciju.

Pavlović je, inače, ponikao u Napretku, odakle je kao 14-godišnjak otišao u Partizan, gde je završio omladinski staž. Sa Napretkom je u sezoni 2006/07. nastupao u Prvoj ligi Srbije, a igrao je i za Metalac iz Gornjeg Milanovca,  OFK Beograd, Novi Pazar, litvansku Suduvu i Mladost iz Lučana iz koje je i prešao u Trajal.

Predviđeno je da prvenstvo Prve lige počne 15. avgusta, kada Trajal gostuje Zemunu, dok bi u Kruševcu trebao da nedelju dana kasnije dočeka ekipu Loznice.

Ostale vesti

back-to-top