Kuglaši Car Lazara orni za pripreme

Postavljeno: 13.08.2022

 Iako po godinama spadaju u najstariju ekipu u Prvoj ligi Srbije, kuglaši kruševačkog Car Lazara jedva čekaju prozivku i početak priprema za naredni šampionat. Uželeli su se kuglane i druženja i neobično im je kada nisu na kuglani Sportskog centra u Kruševcu.

 -Mnogo je godina prošlo od prvog susreta ovog sastava i duela sa ekipama za prvoligaške i superligaške bodove. Srećom sačuvali smo želju da ne napuštamo kuglanje. Istovremeno svih ovih godina smo pokušavali da animiramo mlade, ali nismo uspevali. Nemamo recept kojim bi smo uspeli da podmladimo tim. Zbog toga niko od ovih iskusnih sportista nas ne napušta. Naprotiv, želja im je da Lazarev grad bude poznat i po Kuglaškom klubu Car Lazar– kaže predsednik Kluba, koji je i standardni prvotimac u ekipi, Gojko Eskić.

Videće, dodaje, kako će biti, za koji dan, kada su zakazali prozivku.

Za sada su svi obećali da dolaze. Naš prvi rival u novom prvenstvu je Kuglaški klub Meraklije iz Niša, koji nam dolazi u goste. Nismo deca da podcenjujemo bilo koji tim, ali smatramo da ćemo slaviti na startu sezone – ističe Eskić.

Kruševačka četa kuglaša je svojevremeno iznedrila i pionirskog prvaka sveta u kuglanju, Iliju Jevremovića, koji je sada član naljboljeg kluba, Beograd. Taj podatak može biti podstrek mladićima u gradu pod Bagdalom da naprave prve kuglaške korake u Car Lazaru.

Lj.Marković

 

Ostale vesti

back-to-top