Kruševljani optimistični pred meč sa Švajcarskom

Postavljeno: 02.12.2022

Nakon poraza od Brazila 2:0 i remija sa Kamerunom 3:3, reprezentaciju Srbije večeras očekuje ključni meč protiv Švajcarske za prolazak u osminu finala Svetskog prvenstva u Kataru. Pitali smo sugrađane koji rezultat očekuju, gde će gledati utakmicu, a ugostitelje kako se spremaju?

– Neizvesna će utakmica da bude sigurno. Šta će biti, to sve zavisi od sastava, raspoloženja, od mnogo faktora. Imamo bolji tim, ali da li ćemo da iskoristimo to, ne znam. Meni nije jasno zašto su kod 3:1 protiv Kameruna izašli onoliko visoko. To je van pameti da ti izađeš visoko gore, a nemaš brze štopere. Trebalo je da budu u srednjoj zoni, da sačuvaju loptu i eventualno  neku kontru da plasiraju. Tako bismo dali pet golova, a ne ovako, da završimo nerešenim rezultatom – mišljenja je Boško Guberenić.

1:0 za nas. Trebalo bi da pobedimo – rekao je Marko S.

Generalno se oseća optimizam među Kruševljanima, a to potvrđuje Uroš Pavlović (26).

– Mislim da će biti 3:1 za nas. Golove za Srbiju će postići Pavlović, Tadić i Radonjić. Jeste da Švajcarska ima dobru odbranu, ali mi imamo bolji napad. Generalno mislim da ćemo da pobedimo, ne samo zbog toga što smo bolji, nego i pravda treba da bude zadovoljena zbog prošlog  svetskog prvenstva kada smo izgubili od Švajcaraca u grupi, što nas je koštalo da ne prođemo istu. Utakmicu ću pratiti sa kumom i sa zajedničkim prijateljima. Ako budemo pobedili slavlja u gradu će biti, definitivno – rekao je on

Dokaz da fudbalska groznica nije zahvatila ceo Kruševac, jeste i mišljenje ovog sugrađanina koji je hteo da ostane anoniman.

– Ja bih zabranio fudbal, uopšte, profesionalni sport. Stvara tu agresivnost kod ljudi, ne znam čemu to uopšte služi. Sport ne bi smeo da bude profesionalno orijentisan. Da ti daš milione nekom klincu koji šutira loptu po ceo dan, praviš od njega idiota, a pritom zaluđuješ narod. Još i klađenje na sve to, ali šta da se radi, svet je takav  – kaže ovaj Kruševljanin

Čak i oni koji nisu bili raspoloženi za priču, bili su optimistični.

Pobeda!!! 2:0! – u hodu, sa dosta entuzijazma, odgovara stariji gospodin.

Pošto je Srbija poznata po sportu, bilo je i onih koji su čitavu situaciju sa Srbijom na mundijalu prokomentarisali preko svog vlastitog iskustva u fudbalskoj igri. Jedan od njih  je Slobodan Đurić.

– Trebalo bi da ih „bijemo“.  Prognoza neka bude 2:1 za Srbiju. Bavio sam se fudbalom dugo, mislim da mogu da procenim. Sad bi trebalo da ih pobedimo. Ali, dosta zavisi od Piksija, odnosno od trenera. Mnogo srljaju, mnogo troše snagu bespotrebno. Nema potrebe za tim, treba da igraju više poziciono, a ne „flaster“. Šta će im to?! Treba da se pokriva prostor, mozak treba tu. Činjenica je da ti danas psiha i snaga igraju fudbal. Možeš da budeš tehnički potkovan koliko hoćeš, ali ako izgubiš snagu, ne možeš da završiš utakmicu  u svoju korist. To se pokazalo protiv Kameruna.

Mitrović je pokazao ništa, nastavlja naš sagovornik, kao da nikad fudbal nije igrao:

– Vlahović je povređen, njemu je opravdano. Da je on u igri bio i da je bilo sve kako treba, verujte da bi i Brazil imao problem. Brazil bi tu primio gol, garantujem. Mislim da bi trebalo da ubaci Lazovića. On ima sjajan centar šut, bolji je od Radonjića. Jeste, Radonjić je brz, ali ne razmišlja. Inače, utakmicu ću da gledam sa drugarima. Kućna varijanta, mir, tako najviše volim. Ako pobedimo, ludnica ima da bude tu u gradu, sto posto. Cela Srbija će da slavi – naglasio je Đurić

U kruševačkom kafiću „Basement bar“, ima rezervacija. Utakmica će se pratiti na tri televizora, a za svaki postignuti gol Srbije, kuća daje pivo svakom gostu.

U „Pastelu“ se, takođe, organizuje gledanje, s tim što je sve standardno u opremi i kapacitetima. Neće biti dodatnih televizora, jer lokal već raspolaže sa dva televizora velikih dimenzija, i u prizemlju, i na spratu.

V.M.

Ostale vesti

back-to-top