Kruševljani među vozačima uhvaćenim za volanom pod dejstvom droge

Postavljeno: 09.02.2021

Među 42 vozača koja je saobraćajna policija tokom prošle nedelje isključila iz vožnje jer su bili pod dejstvom psihoaktivnih suspstanci najviše su je onih koji su vozili na teritoriji Beograda, Kruševca, Leskovca, Niša, Pančeva, Požarevca i Čačka

To saopštilo Ministarstvo unutrašnji poslova navodeći da je 18 vozača zatečenih u tom prekršaju mlađe od 24 godine, a najmlađi vozač među njima ima 17 godina.

Takođe, saobraćajna policija je, pored upravljanja vozilom pod dejstvom psihoaktivnih supstanci, 16 vozača istovremeno zatekla i u činjenju drugih prekršaja.

Policija je takođe, kako je saopštila, tokom prošle nedelje isključila iz saobraćaja 36 vozača zbog učinjenog prekršaja nasilničke vožnje.

Zbog toga je najviše vozača isključeno na teritoriji Sremske Mitrovice te na području Beograda, Niša i Novog Sada. Šest vozača isključeno iz saobraćaja zbog upravljanja vozilom sa više od 3 promila alkohola.

Podsetimo i da je kruševačka policija 1. februara privela muškarca koji je nasilnički vozio sa 3,07 promila alkohola u krvi i protiv njega podnela prekršajnu prijavu te da je istom muškarcu prijava za isti prekršaj podneta i 23. januara, kada je uhvaćen u vožnji sa 2,98 promila alkohola u krvi.

J.B.

Ostale vesti

back-to-top