Kruševac i Bijeljina – gradovi pobratimi

Postavljeno: 08.06.2024

Danas je u Mozaik sali Gradske uprave potpisan Sporazum o međusobnoj saradnji između Kruševca i Bijeljine kao vid podrške održavanju Svesrpskog sabora u Beogradu i isticanja nacionalnog jedinstva srpskog naroda

U ime grada Kruševca, sporazum je potpisao gradonačelnik Ivan Manojlović koji je poželeo dobrodošlicu gostima iz Republike Srpske, dodavši da će ovim sporazumom nastaviti da se unapređuju odnosi između dva grada pobratima kroz kulturu, sport i privredu.

Danas ne samo da šaljemo poruku dobrodošlice našim dragim prijateljima, već i braći. Ovo nije samo poruka dobrodošlice, već iskreni bratski zagrljaj. Kao narod možemo da se ponosimo ovim osećajem zajedništva i uvek slaviti srpstvo, gde god da se nalazimo. Neki bi rekli da mi kao narod imamo prkos, ali zapravo se radi o tome da uvek i svuda iskazujemo svoj ponos. To je nešto što mnogi ne mogu da prihvate i razumeju. Kada govorimo o tome, prvo mislimo na duhovno, što je za nas Srbe najvažnije – Svetu Trojicu. Na isti način, drugi moraju da shvate ono što nosimo u duši: kada kažemo u ime Republike Srpske, u ime Srbije i u ime Srpstva – istakao je Ivan Manojlović.

Tople pozdrave sa one strane Drine prenela je menadžerka grada Bijeljine, Tatjana Pantić.

– Drina nije naša granica, već je žila života koja povezuje Republiku Srpsku i Srbiju. Čast mi je što smo danas u staroj srpskoj prestonici i što se povezujemo ovim pravnim sporazumom, a u stvari naše veze su oduvijek izuzetno jake i snažne. Dodala bih samo da je saradnja između Bijeljine i Kruševca intenzivna od 2008. godine, da se posjećujemo, da dijelimo primere dobre prakse, pa se nadam da ćemo tako nastaviti i u budućnosti – rekla je Tatjana Pantić.

Potpisivanju Sporazuma su prisutvovali predstavnici kulturnog, političkog i društvenog života.

N.L.

Ostale vesti

Komentari

  1. Dragana Stevović kaže:

    Bijeljina je posestrima, tako da teško mogu da budu pobratimi…

1 thought on “Kruševac i Bijeljina – gradovi pobratimi

Comments are closed.

back-to-top