Kruševac dobija poligon za vožnju bicikli, rolera, trotineta…

Postavljeno: 06.05.2022

Poligon na kome se voze bicikle, roleri, trotineti, skejt bordovi gradiće se u Kruševcu, u okviru parka oko stadiona „Jedinstvo“. Reč je o takozvanom pamptrek (pump track) poliginu, koji omogućava zabavu i rekreaciju za sve uzraste, a sve je popularniji u Evropi

Izgradnja poligona i uređenje pratećih površina koštaće 11,3 miliona dinara, sredstva obezbeđuju Ministarstvo za omladinu i sport, koje će izdvojiti 8,3 miliona dinara i Grad Kruševac koji će taj projekat finansirati sa oko 3 miliona dinara.

– Površina obuhvaćena projektom je 25.452 kvadrata, a površina samog pamptreka je 950 kvadrata. Projektom parternog uređenja planirane su pristupne, pešačke i biciklističke staze, a sam objekat pamptreka integrisan je u celinu. U sklopu spoljnog uređenja predviđeni su prateći elementi i oprema: mesta za sedenje, parkinzi za bicikle, kante za otpad i ostalo – navedeno je na sajtu Gradske uprave Kruševac.

Poseban sporazum o zajedničkom sprovođenju postupka javne nabavke za radove na izgradnji pamptreka u parku oko stadiona ” Jedinstvo”, na lokaciji Starog aerodroma, potpisali su ove nedelje gradonačelnica Jasmina Palurović i ministar omladine i sporta Vanja Udovičić.

Ideja za izgradnju te staze rodila se, podsećaju nadležni, zahvaljujući sugrađanima koji vole da voze bicikl, rolere, trotinete, skejt bordove, a ovo je način da se obezbedi odgovarajući poligon za vožnju, kako bi oni svakodnevno uživali i negovali zdrav stil života.

Pogodnosti pamtrek staze su, kako navodi Gradska uprava, to što mogu mnogi da je koriste, ona predstavlja atraktivan i siguran način rekreacije, postavljena je u neposrednoj blizini korisnika, podstiče aktivan životni stil i druženje mladih i starijih, a zahteva minimalno održavanje zbog asfaltne vozne površine.

J.B.

Ostale vesti

back-to-top