Evropska nedelja mobilnosti: Sportski poligon u glavnoj ulici

Postavljeno: 20.09.2021

Glavna ulica, od Pozorišta do Spomenika kosovskim junacima, bila je pretvorena u poligon za mlade sportiste koji su sugrađanima predstavili sportove kojima se bave

Različite vrste reketa „preplavile“ su glavnu gradsku ulicu. To bi, u jednoj rečenici, mogao da bude opis jučerašnje sportske promocije u centru Kruševca, održane u okviru Evropske nedelje mobilnosti. Sportove kojima se bave predstavili su članovi Badminton kluba „Zmajevi“, Teniskog kluba „Kruševac“ i Stonoteniskog kluba „Napad“.

– Cilj organizacije ove manifestacije bio je promocija sportova, promocija zdravog načina života, kretanja i mobilnosti građana. Kruševljani su videli demonstraciju pomenutih sportova, a mogli su i da se oprobaju uzimajući aktivno učešće u igri – napominju u ovdašnjem Sportskom savezu, koji je u saradnji sa pomenutim klubovima, organizovao ovaj događaj.

Očekuju da će se na ovaj način doprineti omasovljenju tenisa, stonotenisa i badmintona u Kruševcu.

Evropska nedelja mobilnosti sprovodi se od 16. do 22. septembra, a Grad Kruševac u saradnji sa brojnim organizacijama i udruženjima, organizuje mnoge aktivnosti.

J.B.

Ostale vesti

back-to-top