„Kromberg i Šubert“: Povodom 8. marta preventivni pregledi

Postavljeno: 08.03.2021

Povodom Međunarodnog dana žena, kompanija „Kromberg i Šubert“ je u saradnji sa Domom zdravlja „Vizim“, organizovala besplatne specijalističke ultrazvučne preglede dojki za žene zaposlene u toj fabrici

– „Kromberg i Šubert“ se svake godine trudi da ovaj divan praznik obleži na jedinstven način kako bi se istakao položaj žena u našem društvu. Ove godine smo rešili da odemo korak dalje te smo kao društveno odgovorna kompanija akcenat stavili na zdravlje naših koleginica – kazao je Miloš Stojadinovic, HR menadžer kompanije.

Cilj ovog projekta je da podstakne žene da se redovno javljaju na preventivne preglede jer rak dojke je vodeći uzrok oboljevanja i umiranja od malignih bolesti u ženskoj populaciji širom sveta, a preventivni pregledi su najbolji način da se bolest otkrije na vreme te da se poveća stepen izlečenja.

Osim vaučera za besplatne preglede zaposlene u „Kromberg i Šubertu“ dobile su prigodne poklone, ručni rad Udruženja žena „Jasika“, sa kojim ta kompanija duže vreme uspešno sarađuje.

Ova kompanija u Kruševcu trenutno ima 1.670 zaposlenih, među kojima je 1.046 žena, a za pomenuti preventivni pregled se do sada prijavilo njih 600.

J.B.

Ostale vesti

back-to-top