Kolo srpskih sestara u zajedničkoj akciji darivanja

Postavljeno: 15.06.2020

Članice Kola srpskih sestara iz tri grada, Kruševca, Aleksandrovca i Leskovca organizovale su zajedničku akciju u kojoj je prikupljena pomoć za sedam porodica iz Kruševca i okoline

Kruševačko Kolo je ugostilo sestre iz Aleksandrovca i Leskovca, a tom prilikom su zajedno odnele poklone porodicama koje žive u veoma teškim slovima.

Kolo srpskih sestara Kruševac u zajedničkoj akciji sa Kolom iz Aleksandrovca i Kolom iz Leskovca prikupilo veću količinu hemije i osnovnih životnih namirnica. Zajedno smo posetile višečlane porodice u Kruševcu i okolini  i obradovale ih poklonima. Uz pakete osnovnih životnih namirnica i hemije svaka porodica je dobila i džak brašna, a dve porodice i garderobu i obuću za decu. Darivano je sedam porodica – kaže predsednica kruševačkog Kola srpskih sestara Snežana Stajković.   

Članice Kola je u eparhijskojm domu primio vladika David, koji je blagoslovio akciju.

Kruševačko Kolo je, takodje, za sestre iz pomenutih gradova organizovalo obilazak ovdašnjih znamenitosti. 

Inače, članice Kola srpskih sestara iz ovih gradova su prvu zajedničku akciju sprovele u maju kada je prikupljana pomoć za višečlane porodice koje žive u Kosaničkoj Rači, u opštini Kuršumlija, na administrativnoj granici sa Kosovom i Metohijom. 

J.B. 

Ostale vesti

back-to-top