Kaonik pobedio na „Seoskim igrama“

Postavljeno: 20.06.2022

Ekipa Mesne zajednice Kaonik, drugu godinu za redom, pobednik je takmičenja „Seoske igre“, drugo mesto pripalo je ekipi MZ Čitluk, trećeplasirani je tim  MZ Veliki Kupci, a četvrto mesto zauzeli su takmičari iz MZ Bela Voda.

Tri prvoplasirane ekipe nagrađene su peharima i loptama za košarku, fudbal i rukomet, koje je obezbedio Sportski savez Srbije. Pravo nastupa na regionalnom prvenstvu „Seoskih igara 2022“, koje će se održati u avgustu u Soko Banji, izborila je ekipa Kaonika.

Predstavnici četiri seoske mesne zajednice nadmetali su se na terenima te u objektima Sportskog centra.Takmičenja su okupila 80 učesnika iz četiri tima.

Oni su pokazali spretnost, veštinu, umeće, u 11 disciplina: skok u dalj iz mesta, šah, obaranje ruku, odbojka, nadvlačenje konopca, rvanje, fudbal, bacanje kamena s ramena, nadvlačenje štapa, poligon, trka u džakovima.

Nakon završenih takmičenja po disciplinama i zbiranja bodova, proglašene su najuspešnije ekipe.

Takmičare „Seoskih igara“, koje su se održale na gradskim terenima, poslužilo je lepo vreme, a nije izostalo ni dobro raspoloženje.

Inače, ovu sportsko rekreativnu manifestaciju je, u okviru programa proslave  Vidovdana 2022, organizovao Sportski savez Kruševac u saradnji sa Sportskim savezom Srbije.

J.B.

 

Ostale vesti

back-to-top