JKP dobilo mašinu za dezinfekciju staza i mobilijara

Postavljeno: 24.04.2020

Javno komunalno preduzeće Kruševac dobilo je priključnu mašinu koja služi za dezinfekciju parkova, mobilijara, i trotoara. Mašina je vredna 120 hiljada dinara, a doniralo ju je preduzeće „Skaj mont“ iz Sopota, koja se bavi prodajom komunalne opreme

– Ovu priključnu mašinu ćemo sada, dok traje vanredno stanje, koristiti za dezinfekciju trotoara, staza  u parkovima, mobilijara i klupa. Njome ćemo, takođe, pripremiti sve mobilijare kada se budu otvarali parkovi. U narednom periodu, tokom leta može da služi za rashlađivanje trotoara, za redovno pranje i održavanje svih mobilijara, fitnes sprava. Takođe, ova mašina može da primi i sredstvo protiv zamrzavanja i zimi može da se koristi za prskanje trotoara i sprečavanje smrzavanja trotoarskih i drugih površina u parkovima – kazala je direktorka Javnog komunalnog preduzeća Kruševac Snežana Radojković.

Inače, JKP radi u tri smene, a vrši dezinfekciju svih ulica i trotoara u gradu i u sto naseljenih mesta, redovno dezinfikuje stambene zgrade, one u kojima to nisu preuzeli upravnici ili koje ih nemaju, te svakodnevo sredstvom za zaštitu i dezinfekciju ruku i radnih površina dopunjava kanistere. Takođe, radna jednicima Zelenilo neprekidno kosi travu i uređuje javne površine, a zaposleni u tom preduzeću rade i z vreme policijskog časa te su njihovi kapaciteti stopostotno upošljeni. 

J.B. 

Ostale vesti

back-to-top