Jana Sudimac i Nikola Terzić u reprezentaciji Srbije

Postavljeno: 12.08.2021

Emir Bekrić, selektor mladjih kategorija, izabrao je najbolje atletičare u Srbiji u kategoriji mladjih juniora/ki, koji će nastupiti u dresu reprezentacije na predstojećem, 18. prvenstvu Balkana u Kraljevu, 14. avgusta. Među njima su i takmičari Atletskog kluba Kruševac Jana Sudimac i Nikola Terzić, koji će se nadmetati sa najboljima na Balkanu u bacanju diska

Kraljevo će biti domaćin takmičarima iz 17 zemalja članica Balkanske atletske federacije, koji će okupiti preko 400 atletičara, trenera i oficijelnih lica.Prvenstvo Balkana predstavlja jedno od najmasovnijih atletskih takmičenja, koje će služiti kao svojevrsna priprema za organizaciju Svetskog atletskog prvenstva u dvorani, koje će biti održano u martu 2022. godine.

Zemlje učesnice su Jermenija, Austrija, Azerbejdžan, Bosna I Hercegovina, Bugarska, Hrvatska, Grčka, Izrael, Makedonija, Moldavija, Crna Gora, Rumunija, Slovenija, Turska, Ukrajina, Srbija.

Nikola Terzić je upravo osvojio srebrnu medalju u bacanju diska drugog dana Prvenstva Srbije za mladje juniore u Kraljevu, postavivši sa 48,84 metara svoj novi lični rekord. Jana Sudimac u bacanju kugle i Milica Slavković na 400 metara sa preponama osvojile su četvrto mesto,Natalija Vojinovic je u skoku u vis bila peta,a Kosta Jevremović na 200 metara sedmi.

Prethodnog dana ovog takmičenja, Jana Sudimac je osvojila zlato u bacanju diska(39,02 metara),Nikola Terzić srebro u bacanju kugle(16,34), a Teodora Stojković bronzanu medalju u bacanju diska(31,60), dok se na 2000 metara stipl srebrnom medaljom okitio Mateja Stević. Milica Slavkovic je bila četvrta na 100 metarasa preponama, Darija Živkovic šesta na 100 metara,Kosta Jevremović deveti na 100 i Lenka Gmijovic peta na 2000 metara stipl.

S.M.

Ostale vesti

back-to-top