Hoće li Kruševac dobiti Medicinski fakultet?

Postavljeno: 10.01.2021

Da će novoizgrađena Kovid bolnica u Kruševcu posle završetka pandemije prerasti u Klinički centar, potvrdili su u svojim izjavama direktorka Regionalne privredne komore, Maja Marković i predsednik Skupštine PKS Miloš Nenezić, prilikom dodele priznanja ovdašnjim privrednicima. Maja Marković je tada najavila i mogućnost otvaranja medicinskog fakulteta u našem gradu

– Svedoci smo postojanja Kovid bolnice izgrađene u rekordnom roku, koju slobodno možemo nazvati budućim Kliničkim centrom. Prestankom pandemije, RPK Kruševac će se zajedno sa lokalnom samoupravom Grada Kruševca boriti za formiranje Medicinskog fakulteta – rekla je v.d. direktora PKS RPK obraćalući se gostima na Božićnom privrednom doručku.

Objašnjavajući ovu najavu, Markovićka je istakla da će “borba za razvoj nauke i obrazovanje, zajedno sa svim investicijama, doprineti da Grad Kruševac bude još atraktivnije mesto, kako za dolazak, tako i ostanak mladih ljudi”.

– Cilj nam je da Grad Kruševac bude mesto gde će mladi da osnivaju svoje porodice i gde će svoja znanja stečena tokom obrazovanja primeniti u radu na poslovima u svom gradu – poručila je ona.

U najvažnije, kako je rekla, kapitalne investicije u prošloj godini, osim Kovid bolnice, Marković je pobrojala izgradnju Moravskog koridora, novih industrijskih zona i parkova, ulaganje u aerodrom Rosulje, Fabriku za prečišćavanje otpadnih voda i čvrstog otpada, izgradnju Regionalnog industrijsko-tehnološkog parka…

– Zahvaljujući kapitalnim investicijama Grad Kruševac postaje centar razvoja – zaključila je direktorka ovdašnje privredne komore. Ona je ocenila i da se privreda Rasinskog okruga “dobro snašla” i završila 2020. godinu sa pozitivnim rezultatom, kao i da “glas privrede nikad nije bio više pioštovan nego što je to danas”.

– Mere koje je Vlada Republike Srbije donela u 2020. godini upravo su mere koje je predložila PKS, a koje su predložene na osnovu inicijativa koje je privreda dala – konstatovala je Maja Marković u tradicionalnom božićnom susretu sa privrednicima Rasinskog okruga.

N.B.

Ostale vesti

back-to-top