Grad i NSZ potpisali ugovore o programima zapošljavanja

Postavljeno: 19.04.2022

Predstavnici Grada Kruševca i Nacionalne službe za zapošljavanje potpisali su ugovore o sprovođenju mera aktivnog zapošljavanja. Za pet programa podrške zapošljavanju izdvoojeno je 33,3 miliona dinara. Grad je obezbedio 17 miliona dinara, a Nacionalna služba za zapošljavanje 16,3 miliona dinara. Potpisan je j i ugovor o izvođenju javnih radova, koji će biti finansirani sa oko 4 miliona dinara.

Mere aktivnog zapošljavanja sprovodiće se kroz programe: samozapošljavanje, subvencije poslodavcima za zapošljavanje lica iz kategorije teže zapošljivih lica, poznatiji kao nova radna mesta, potom stručna praksa, sticanje praktičnih znanja  i program pripravnika sa visokom školskom spremom.

-Trudimo se da ove programe prilagodimo potrebama naših građana. Kada otvorimo neki konkurs i ako sredstva iz nekog programa ne budu iskorišćena mi aneksom ta sredstva prebacujemo na programe koji su bili interesantniji sugrađanima – rekla je gradonačelnica Jasmina Palurović.

Ovo je četrnaesti put da se potpisuje sporazum o realizaciji mera iz Lokalnog akcionog plana zapošljavanja.

-Beležimo konstantan pad nezaposlenih u evidenciji. Trenutno je oko 8.550 nezaposlenih ljudi u gradu. Ta cifra se menja, upravo i zbog konkursa koji su u toku – navodi Predrag Marković, direktor kruševačke filijale Nacionalne službe za zapošljavanje.

Krajem prošle godine je, prema podacima kojima Marković raspolaže, bilo oko 36 hiljada zaposlenih na nivou grada, a  cilj je da se taj broj uveća.

S.M.

 

Ostale vesti

back-to-top