GO SNS: “Uspešna godina je iza nas”

Postavljeno: 31.12.2020

Na završnoj konferenciji za medije Gradskog odbora Srpske napredne stranke, predstavljeni su rezultati rada u ovoj godini, te najvažnije investicije planirane za narednu godinu

– Svesni smo obaveza i odgovornosti koje nosi apsolutna pobeda i spremni smo da nastavimo sa sprovođenjem odgovorne politike u interesu svih građana – kazao je predsednik Gradskog odbora Srpske napredne stranke, Nenad Andrić, u obraćanju medijima.

Da je Grad Kruševac uspeo da se podigne na lestvici uspešnih evropskih gradova, bez obzira na to što je 2020.godina bila u znaku epidemije i brojnih teškoća, rekao je Predrag Vukićević, potpredsednik GO SNS:

– Kruševac jedan od prvih gradova u Srbiji koji je na početku pandemije pokrenuo proizvodnju natrijum hipohlorita, otvorio prve ambulante. Uz pomoć volontera podeljeno je više od 60 000 humanitarnih paketa najstarijim građanima Kruševca. Zahvaljujući inicijativi našeg sugrađanina Bratislava Gašića i razumevanju predsednika Republike Srbije, Aleksandra Vučića, u Kruševcu je izgrađena Kovid bolnica –rekao je Vukićević.

Podesetio je da je u prethodnoj godini povećana spoljnotrgovinska razmena za 3.1 odsto u odnosu na prošlu godinu, i da sada iznosi 426.2 miliona evra. Završeni su brojni infrastrukturni projekti, od kojih je posebno istakao izgradnju Moravskog koridora koja je u toku.

– Putni pravac od Pojata do Preljine će povezivati teritoriju na području od 7 opština i gradova. Moravski koridor po realizaciji biće najsavremenija saobraćajnica u Srbji, a prilikom izvođenja radova biće uređen i vodotok i priobalje korita Zapadne Morave. Izgradnja ovog autoputa doprineće ubrzanom privrednom i turističkom razvoju Kruševca i privlačenju investitora – naglasio je on.

Plan investicija za sledeću godinu, kako je kazao, podrazumeva rekonstrukciju puteva, škola, sportskih objekata, spomenik Knezu Lazaru. Ulagaće se u omladinsko preduzetništvo sa ciljem da mladi ostaju u Kruševcu. U budućnosti se očekuje izgradnja dve potpuno nove fabrike za prečišćavanje otpadnih voda, na rekama Rasina i Blatašnica, a u Srnju izgradnja fabrike za prečišćavanje čvrstog otpada koja bi rešila decenijski problem deponije.

– Saobraćajna infrastruktura će biti potpunija izgradnjom potpuno novog Aerodoroma Rosulje u koji Vlada RS sledeće godine ulaže 300 miliona dinara. Više od 30 delatnosti sadržaće naš aerodrom, a sa celokupnom logistikom predstavljaće zamajac razvoja potpuno novih privrednih grana, koje do sada Kruševac nije imao – navodi Vukićević.

Na kraju konferencije, Nenad Andrić uputio je svim građanima Kruševca novogodišnju čestitku, poželevši im dobro zdravlje i uspešnu nastupajuću godinu.

M.S.

O primedbama opozicije

Predrag Vukićević je na konferenciji prokomentarisao primedbu DSS-a da je budžet grada usvojen suprotno poslovniku. Pozvao se na član 73 iz poslovnika, na osnovu kog svaki odbornik ima pravo da jednom odgovori povodom tačke dnevnog reda i da obrazloži amandman u vremenu koje je predviđeno za tu tačku.

– Odbornik Saša Anđelković koji je podneo amandman po ovom osnovu imao je sedam minuta u svom prvom nastupu, i dao sam mu reč i drugi put, mada nisam morao po poslovniku koji sam pročitao, ali sam mu dao reč da još za tri minuta od svih 10 minuta koje je imao na raspolaganju. Ispoštovao sam njegovo vreme i on je dobio mogućnost da 10 minuta govori.Tvrdim odgovorno da nije došlo do povrede poslovnika u radu. Sve tačke dnevnog reda su usvojene u skladu sa zakonom – kazao je Vukićević.

Ostale vesti

back-to-top