Gde su i šta rade: Vesna Petronijević, super sportistkinja i upravnica apoteke

Postavljeno: 19.06.2022

Za Vesnu Petronijević, rođenu u radničkoj porodici Brkić, u kojoj je bilo troje dece, s pravom se može reći da je u svemu uspešna. Rođena je 1966.godine, a volela je engleski, farmaciju i sport. Rukomet je igrala dve decenije, od trinaeste do 33 godine života

– Sedam godina sam trenirala gimnastiku kod Dragana Lazovića. U nekadašnjem ŽORK Napredak registrovali su me za prvi tim 1979.godine. Trener je bio Obrad Petronijević Funja, koji nije više sa nama. Bili smo u velikoj Jugoslaviji članovi Međurepubličke lige. Igrala sam levo krilo, srednjeg beka, a po potrebi i na drugim pozicijama. Na Međunarodnom turniru u Poljskoj 1982. godine proglašena sam najboljom igračicom – svedoči naša sabesednica.

Vesna Petronijević je 1985. godine upisala farmaciju u Beogradu i ugovor sa ORK Beograd.

– Da to oko školovanja nisam tako uradila sigurno bih iz Napretka morala da idem u DIN iz Niša. Marljivo sam učila i fakultet završila za četiri godine, a istovremeno branila boje ORK Beograd, tada četvrtog u državi. Prvi je bio Radnički iz Beograda – priseća se Petronijevićka.

Godine 1991.bilo je, kaže, kombinacija da obuče dres ŽRK Jagodina ili Voždovac. Super rukometna dama vratila se u rodni grad pod Bagdalom i matični klub:

– Bila sam akter svih uspeha ŽORK Napretka. I onog najvećeg priznanja, Kupa gradova Evrope, što do sada nikome u Kruševcu nije uspelo.

U međuvremenu sklopila je brak sa Zlatkom Petronijevićem, koji je prvi put kao šef struke muš Sport kog RK Napredak, za pola veka postojanja kluba, izborio Prvu ligu. Imaju sina Jovana koji studira FON.

– Sport ga ne interesuje – tvrdi Vesna.

Diplomirani farmaceut Vesna Petronijević, posle uspešne rukometne karijere, bila je upravnik apoteke u naselju Rasadnik te Biljani kod Fontane, a sada je u apoteci Dr Max Trajal. Takođe, od 2008. godine je delegat Super B lige.

Lj.Marković

Ostale vesti

back-to-top