Fudbalske sudije traže pomoć zbog diskriminacije

Postavljeno: 31.05.2021

Sudije Srpske lige Istok iz Rasinskog okruga obratile su se za pomoć Fudbalskom savezu Rasinskog okruga zbog – kako su naveli – diskriminacije od strane komesara za delegiranje i nemogućnosti sudjenja u ligi na kojoj se nalaze

– Naših sudija je osam u Srpskoj ligi Istok, sedam je pokrenulo ovu inicijativu. Nije ovo upereno ni prema nikome, nije ništa zlonamerno, oni jednostavno hoće da ukažu na svoj neprimereni status kao sudija iz Rasinskog okruga, da nisu dovoljno zastupljeni na utakmicama i da to ne odgovara kvalitetu koji imaju – rekao je predsednik Udruženja sudija Rasinskog okruga Dejan Andrejić.

Sudije Rasinskog okruga zbog minimalne greške budu kažnjeni i sa nekoliko kola nesuđenja, dok druge sudije i zbog većih grešaka prolaze bez sankcija, upozorio je sudija Lazar Pršić:

– Pod ovim uslovima nemamo perspektivu za nešto više od ovog ranga. Počeli smo da gubimo volju za ovim pozivom koji je lep, ali ne na ovaj način. Mislim da svako treba da teži ka nećemu većem i boljem i to i nama daje smisao i motiv za treninge i dalje bavljenje suđenjem. 

Ne može neko da se igra sa nečijim karijerama tek tako i da im uskrati da sude samo zato što su iz Rasinskog okruga, prokomentarisao je predsednik Fudbalskog saveza Rasinskog okruga Vladan Gašić.

– Ovo su sudije koje zaslužuju mnogo više, da sude savezni rang takmičenja, Prvu ili Super ligu. Mi smo, kao Savez, tu da stanemo iza njih, da ih maksimalno podržimo i videćemo šta će se u budućnosti dešavati. Moram da kažem i, vezano za ovu njihovu inicijativu, da su već dobili neke poruke poslate od strane nekih ljudi iz sudijske organizacije kako su već sami sebe skinuli sa liste i mislim da niko sebi ne može da da za pravo za tako nešto – rekao je Gašić.

S.M.

Ostale vesti

back-to-top