Festival muzike za decu – Sijali svi, zablistale Olgica i Ljubica  

Postavljeno: 13.12.2022

Na Festivalu muzike za decu Rasinskog okruga, koji Kulturni centar Kruševac održava peti put po redu, prvo mesto, u mlađoj kategoriji, osvojila je Olgica Ivanov, dok je u starijem uzrastu, prvo mesto zauzela Ljubica Sokolović. Program je vodio kompozitor i pesnik, te urednik RTV Vojvodina, Branimir Bane Rosić.

Manifestacija je okupila veliki broj učesnika, kompozitora i tekstopisaca, a takmičare, koji su bili podeljeni u dve starosne kategorije, ocenjivao je stručni žiri u sastavu: predsednica žirija Irina Miljković, profesorka klavira u Muzičkoj školi „Stevan Hristić“, Antonina Vukašinović, profesorka klavira u Muzičkoj školi „Stevan Hristić“ i Radivoje Simić, muzički urednik u Kulturnom centru.

Prvo mesto, u uzrastu od pet do devet godina, osvojila je Olgica Ivanov. Drugo je pripalo Sari Vasić, a treće Mini Milojević.

U kategoriji starijeg uzrasta od devet do četrnaest godina, odlukom žirija, prvo mesto je zauzela Ljubica Sokolović, drugo Natalija Đurović, a treće Mitar Božinović.

Specijalne nagrade pripale su: Kristini Bogdanović, Jani Mladenović, Andrei Marković, Nikoli Stričeviću, Nedi Tanasković i Nini Cvetković.

Rasinske zvezde, u prvom smislu te reči, opravdale su očekivanja prepune sale Bioskopa Kruševac, žirija i svih učesnika.

– Zadovoljna sam svojim, ali i nastupom svih. Na nama je nadalje da radimo sa svojim mentorima, ali da pritom ne zaboravimo na sve ono ono što nas očekuje u školskim klupama. Jedno bez drugog ne ide – kaže odlična učenica Osnovne škole „Vuk Karadžić” u Kruševcu, Andrea Marković.

Finalno veče je održano u subotu, 10. decembra, u Bioskopu „Kruševac”. Takmičilo se dvanaest finalista, četiri u mlađoj i osam u starijoj kategoriji, uz pratnju Dečijeg hora Kulturnog centra Kruševac sa dirigentom Violetom Jovanovski.

Lj.M. – J.A.

Foto: kck.org.rs

Ostale vesti

back-to-top