Evropska noć istraživača poziva na veliki video konkurs

Postavljeno: 12.11.2020

U susret 11. Evropskoj noći istraživača, koja će kroz niz onlajn aktivnosti biti održana 27. i 28. novembra,  raspisan je veliki naučni konkurs namenjen ljubiteljima nauke iz Kruševca, Trstenika, Prijepolja, Priboja i Nove Varoši. Rok za slanje video snimaka je 23. novembar, a pobednici će biti proglašeni 27. novembra, u 11. Evropskoj noći istraživača

Konkurs je otvoren kroz dve kategorije, a prijavljeni takmičarski tim može imati najviše tri člana. U  prvoj kategoriji takmiče se učenici srednjih škola iz Trstenika, Kruševca, Prijepolja, Priboja i Nove Varoši, a u drugoj svi ostali ljubitelji  nauke iz pomenutih opština.

Za takmičenje u kategoriji srednjih škola, jedna škola može prijaviti neograničen broj takmičarskih timova, s tim da jedan učenik može biti član samo jednog tima.

Učesnici konkursa treba da  snime izvođenje dva naučna eksperimenta iz oblasti prirodnih nauka koje sami osmisle ili izaberu, a za koje materijal i pribor mogu naći u svakodnevnom životu.

S obzirom da se ove godine proslavlja Godina elektrohemije u Srbiji,  jedan od  dva eksperimenta mora biti vezan za obnovljive izvore energije ili elektrohemiju. Video snimci ne smeju biti naknadno obrađivani.

Članove najuspešnijih takmičarskih timova iz obe kategorije očekuju nagrade,  a srednje škole čiji tim bude pobedio u prvoj kategoriji dobiće i posebnu nagradu.

Snimci sa podacima šalju se na mejl [email protected] korišćenjem Google Drive-a ili WeTransfer-a  za slanje velikih fajlova (https://wetransfer.com/), ili na Viber broj 0616287012.

Projekat Evropska noć istraživača 02020. organizuje Fakultet za fizičku hemiju i Instituta za molekularnu genetiku i genetičko inženjerstvo Univerziteta u Beogradu, a  partneri na  konkursu su Gimnazija „Vuk Karadžić“ (Trstenik), Kulturni centar Kruševac, Kancelarija za mlade opštine Prijepolje, Kancelarija za mlade Priboj i Dom kulture „Jovan Tomić“,  Nova Varoš.

D.P.

Ostale vesti

back-to-top